АктуалноГрадътНовиниРазследване

Изнасят сърцето на тролейбусите

Трафопостът става хотел

То спря да тупти преди близо 8 години, рязаха кабели, падаха мрежи…  Днес си отива и самото сърце, което дълго стоя заключено в пазвата на Пловдив, отляво на Главната, ако гледаш към Общината.

Тази сутрин пред най-старата токоизправителна станция на ул.“Отец Паисий“ и ъгъла с „Ген. Гурко“ дойдоха камиони, а работниците започнаха да изнасят техниката от историческата сграда, видя репортер на Под тепето.  Те къртят „металното сърце“ на тролейбусния транспорт и го товарят в камионите.

Според данни от собственика на бившето предприятие „Тролейбусен транспорт“ техниката, която в момента се демонтира и изнася, неясно къде, е меко казано скъпа все още.

Припомняме, че преди няколко дни екипът ни алармира, че нещо се случва с историческата постройка – Строителни дейности в култовия трафопост на “Отец Паисий”, неясно бъдеще за сградата.

Източници на Под тепето твърдят, че новият собственик на сградата ще запази външния ѝ вид, но има намерение да я надстрои с още един етаж и да я превърне в хотел.

Още по темата вижте в Георги Самуилов е придобил „сърцето” на тролейбусния транспорт на „Отец Паисий”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина