Изборната сутрин в Пловдив е спокойна, в една СИК гласуват на хартия

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Градът гласува в 481 секции, както и предишната седмица. Изборната сутрин в Пловдив е спокойна. На територията на 16 РИК са разположени 481 секционни избирателни комисии.

В една секционна избирателна комисия в район Северен по решение на ЦИК от снощи се гласува на хартия. Това е СИК 29 в училище „Райна Княгиня”. Причината е дефектирала машина още при инсталирането й в събота.

На хартиени бюлетини дават вота си избирателетие в още 4 секции в града – по две в районите „Западен“ и в „Тракия“, защото в тях избирателите са под 300. С бюлетини гласуват и 13-те специализирани секции, разкрити в болнични и социални заведения.

Председателят на 16 РИК Ивайло Василев съобщи, че в 7 часа тази сутрин е имало еденици хора пред урните. Той напомни, че 301 978 души  имат право на да гласуват за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на републиката.

Още по темата четете в 301 978 души ще гласуват на балотажа в Пловдив.

В областта също изборният ден започна и протича в спокойна обстановка, без да има регистрирани сериозни нарушения, съобщиха от ОД на МВР.

Всички 1025 секционни помещения са предадени на съответните избирателни комисии. За обезпечаване на обществения ред в днешния ден са ангажирани близо 930 полицаи от пловдивската дирекция и 272 служители от други подразделения на МВР като придадени сили.

Избирателната активност към 09:00 часа е 3,5%. Това сочат прогнозните данни на “Галъп”. Към 08.00 ч. активността бе 1,4% по данни на “Тренд”.

Споделете ни във:

1 коментар за “Изборната сутрин в Пловдив е спокойна, в една СИК гласуват на хартия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.