АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Ивайло Старибратов поиска проверка на решението за „Отдих и култура“

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Ивайло Старибратов поиска проверка на решението на местния парламент за откупуване на само част от парцела на „Тея инвест“ в парк „Отдих и култура“ срещу 35 милиона лева от парите на пловдивския данъкоплатец.

Вчера граждани протестираха пред областна управа и поискаха оставката на губернатора Илия Зюмбилев заради нежеланието му да върне решението на Общински съвет, а почти по същото време Старибратов излезе с коментар по темата. В него той призовава да се мобилизират всички държавни институции на държавния апарат за разрешаване на казуса.

Ето какво написа Ивайло Старибратов:

Не съм вярвал, че в 21 век Общината ще раздава имоти на частни фирми, а след това ще си ги купува обратно за десетки милиони. Призовавам да се мобилизират всички институции на държавния апарат за разрешаване на изключително важен за пловдивчани казус- терена в парк „Отдих и култура”. Следва да се извърши проверка на решението, както и дали областният управител е преценил всички законови възможности за връщането му на Общински съвет- Пловдив, предвид големия обществен интерес.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина