АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина Пловдив

Ивайло Старибратов: Да събудим Пловдив

Десетки членове и симпатизанти на формациите в коалицията Продължаваме промяната- Демократична България пожелаха успех на кандидата за кмет проф. Ивайло Старибратов на официалното представяне на кандидатурата му тази вечер в Епископската Базилика на Филипопол. Двама от лидерите в ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов дойдоха на събитието под тепетата, за да застанат зад избраника на коалицията за битката за градоначалник. Водещ бе съпредседателят на парламента Никола Минчев. Присъстваха народни представители, лицата от листата на ПП-ДБ, чието представяне предстои, приятели и възпитаници на проф. Старибратов. „Много е важно на само да мислим какво можем и ще направим, а да го сторим и да горим в това, което правим“, заяви кандидатът за кмет пред гостите на представянето си.

„Пловдив е в застой след Европейска столица на културата. Има едно успиване от това, че сме най-добрите и няма нужда повече да се развиваме. Но трябва. Аз имам един основен и най-важен приоритет- да направим по-добър живота на пловдивчани. Искаме и можем да поемем доста сериозни ангажименти. Да започнем с градската мобилност и дигитализацията. С чистия град и зелената система, но и чисти отношения и прозрачност. Наш ангажимент е бизнес средата и образованието, както културата и туризма“, заяви пред множеството гости на събитието Ивайло Старибратов.

„Ивайло е общественик преди да стане политик. Преподавал е на над 10 хиляди млади хора, показал им е пътя към знанието. Прави го и в момента в Пловдивския университет. Той е отборен играч, има план и му трябва отбор да го направи“, каза съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

“ Пловдив е национална кауза. Пловдив има мащабът и потенциалът да бъде по-голям от България, да направи България по-голяма. Която страна има такъв град, тя става двойно по-голяма. Професор Старибратов е естественият кмет на този град. Пловдив е толкова голям, че може да вдигне всички лодки във водата като при прилив, ако на руля е човек като проф. Старибратов“, коментира и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

“ Имаме интелигентен, знаещ и можещ кандидат за кмет. Човек, който намира верните отговори на трудните задачи- това неговото занятие“, подчерта водещият на представянето- съпредседателят на парламента Никола Минчев.

На импровизираната сцена пред гостите излязоха и две от остриетата на групата на ДБ в местния парламент, които отново са водещи имена в листата на коалицията с ПП- Веселина Александрова и Добромира Костова.

“ Общински съвет е арена на сблъсък на идеи и политики, като оръжието е едно- силата на словото. Именно в дебата се ражда истината, най-доброто решение. Трябва да върнем достойнството и класата на Общински съвет- Пловдив. Затова ще търсим мнозинство в него. Дайте ни възможност да се развихрим, ние вече сме запретнали ръкави“, призова Веселина Александрова.

“ Трябва да работим за град, добър за децата. Ако е добър за децата, ще е добър за всички. Вярвам на Ивайло, че ще поведе екипът, който ще събуди града“, каза на свой ред Добромира Костова.

Да събудим Пловдив“, призова и проф. Старибратов.

Пред гостите бе поканен и народният представител Манол Пейков, чието име до последно се спрягаше като кандидатът за кмет на ПП-ДБ.

“ У мен няма и една хилядна неудовлетворение и гняв от това, че не съм кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив. Защото Ивайло може. За да печелим битки трябва да сме заедно, да сме екип. Аз съм до Ивайло. Той е добър избор за Пловдив, ще бъда до него и ще му помагам“, заяви Пейков.

Зад кандидатът на ПП-ДБ застанаха много предприемачи, общественици, студенти, представители на културния сектор. На събитието присъстваха представители на Бизнесът за Пловдив.

„Студентка съм по математика в Пловдивския университет. Вярвам, че проф. Старибратов ще въведе новите технологии и ще модернизира града“, каза на финала на официалната част кандидат-висшистката Никол Манолова.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

10 коментари

  1. БЕЗПАРТИЕН кмет е потребен на Града.

    Без агитки, комитети, шайки, глутници хиени.

    Без кукловоди от Партийни ЦЕНТРАЛИ с чужди нам акъли.

    Такъв НЯМА, но най-самостоятелен характер, доказано доброСЪВЕСТЕН е Славчо.

    Проф. Схоластът без административна опитност, без политически ловкости нека си гледа академичната Катедра – – – много лоша, катастрофална „услуга“ му направиха СОФИЯНЦИ ДА ДОЙДАТ ДА НИ ГО ОБЯВЯТ КАТО ПОРЕДЕН ПАРАШУТИСТ – МУТР’ОПОЛИТ’ИКЪТ НИ БЕШЕ ПРЕДОСТАТЪЧЕН

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина