Истерия по Кочев в „Петното на Роршах”

Актуално Градът Живот Култура Новини
Ангел Кочев

Не е нужно да сме толкова куртоазни през цялото време- когато нещо не ни харесва, е хубаво да го казваме, каза на представянето на дебютната си книга „Лоша компания“ култовият блогър

Истинска истерия предизвика премиерата на Ангел Кочев с представянето на дебютната си книга „Лоша компания” в „Петното на Роршах” снощи. Най-гневният пловдивчанин, известен с хапливите си постове в социалната мрежа и прозвището си AngryAngel in Plovdiv, за изненада на съпругата си, се оказа доста известен. Култовото заведение в сърцето на града се оказа тясно да събере всички фенове на писателя- блогър на първата му публична изява.

Кочев сладко пийваше бира по време на представянето, ръсейки бисер след бисер, седнал пред прилежно опънат на стената работен гащеризон на Либхер- една от големите закачки във фейсбук блога му.

„Това е работният костюм на учениците ми. В момента те имат добри позиции там. А отличниците са на касите в Кауфланд. Но иначе искам да благодаря на завода, че ми даде тази възможност да работят с деца, да оформя кариерите им. Само съжалявам, че имахме уговорка в стола на Либхер да се случи събитието, но от мениджмънта ме игнорират, не знам защо”, разсмя публиката като за прелюдия AngryAngel in Plovdiv.

„Припознавам се в главния герой Херцел Вазов. Това е животът, който заслужавам, но реално живея друг живот. Но да, това са музикалните ми вкусове, приветливият ми и красив външен вид, успехът ми сред дамите също е пословичен. Не съм стрелял с Макаров само”, отбеляза авторът.

„Не напускам много града, не обичам да ходя сред природата. Аз съм космополитна личност- минавам по няколко улици, които съм описал в книгата. Това са местата, които познавам и обичам, а и без това на много други места вече не ме пускат. Та реших да вкарам действието тук. Но все пак се чудя дали продължението на историята да не е в Стамболийски”, каза Ангел Кочев, коментирайки пловдивските кътчета, в които се развива действието в двете му новели от първата му книга.

„Гневя се най-вече срещу неискреността, срещу преструванковците. Срещу желанието на човек винаги да бъде коректен, да казва правилните неща, да върши правилните неща, да не обиди някой, да не засегне някой, и то не от добрина, а от куртоазия. Не е нужно да сме толкова куртоазни през цялото време- когато нещо не ни харесва, е хубаво да го казваме”, каза сериозно Ангел Кочев.

„Идеалният свят е животът, който живее всеки един от нас, добър или живот. Той трябва да си го харесва, защото той е такъв, какъвто е, няма как да е по-различен. Когато се опитваш да избягаш, пишеш например. Аз така правя. Но си харесвам живота, който живея”, каза писателят.

AngryAngel : Жена ми още не вярва, че съм известен

Събитието продължи повече от час и половина, а почитателите на Ангел Кочев- AngryAngel in Plovdiv не искаха то да свършва. Той пък даде заявка, че срещата му с публиката е първа, но в никакъв случай не и последна. Същото се отнася и за историите с героя му Херцел Вазов.

Споделете ни във:

1 thought on “Истерия по Кочев в „Петното на Роршах”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.