АктуалноБизнесГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Илиян Филипов на Колежа: До 31.03 ще сме готови на 100%

Екипът на видео подкаста „В Капана“ на Под тепето излезе извън студиото си отново, за да се разходи край зеления килим на стадион „Христо Ботев“ днес за интервю с изпълнителя на мащабния проект Илиян Филипов.

Днес комисията за контрол на строителството на Колежа направи 3-часова инспекция на целия обект, след която всички общински съветници в нея останаха впечатлени от видяното и изразиха надежда, че съоръжението може да е готово още за мача с Левски. За това увери пред камерата ни и Илиян Филипов.

„Радвам се, че днес дойдоха хората, от които бяха съставени тези комисии, да видят реално мащабът на проекта, защото едно е да си говориш, друго е да дойдеш да видиш визуално с очите си. Доколкото разбрах от комисията са останали много доволни са се впечатлили от проекта. Което ме радва. Който иска, може да дойде, да гледа, нямаме никакви претенции. Аз съм спокоен за това, което работя и това, което върша тук“, каза собственикът на ПИМК Илиян Филипов.

Той подчерта, че очаква възлагателното писмо от общината другата седмица и анекс към договора за поръчване металната конструкция, която всички искат да има стадиона, тъй като няма как да го направи преди този анекс от общината с банкова гаранция. Гаранцията обаче изисква решение на Общински съвет, а сесия не се задава скоро заради изборите.

Изпълнителят на Колежа се надява работата по стадиона да върви в синхрон между всички звена по веригата, каквито сигнали имаше днес по време на инспекцията на комисията.

„ Крайно време е вече да седнем на една маса и всички и да решаваме заедно проблемите. Приветствам всеки, който дойде и ми каже „Илияне, виж това нещо, можеш ли да го погледнеш”. Да, мога. Този обект е огромен. Когато има проблем, ние ще го оправим. Искам на всички да е ясно. Аз поне една година още съм тук. За тази една година всичко, каквото и да се появи, аз ще си го свърша и ще си го направя за моя сметка, няма да платят пловдивските граждани за това нещо. Аз ще си го оправя. Всички констатирани дефекти до този момент са отстранени”, подчерта пред камерата ни Илиян Филипов.

„ Не спирам да работя по целия стадион, без значение възлагателно писмо има ли, няма ли. И не нарушавам закона, защото имам строително разрешение за целия стадион. Вече рискът е мой, дали някога ще ми се възложи и ще ми се плати това нещо. Но още на първия мач с Левски тук на стадиона ще бъдат и децата и внуците ми. Защото имаше някакви притеснения със сигурността уверявам хората- можете да си доведете и децата, и внуците тук още на мача с Левски, бъдете спокойни. До 31 март ще сме готови на 100 процента със всички СМР-та. Очакваме надзора, архитекта да си свършат работата и да си подадат към ДНСК доклад, за да се назначи комисия. Ако всичко е наред се надявам на 7-8 април да има комисия. След като получим Акт 16 на БФС им трябва не повече от 2 дни за лицензирането на стадиона. Така че нямаме дотук предпоставка, която да е рискова за мача Ботев- Левски. Да са спокойни феновете. Работим усилено по това да се случи и ако има някакъв проблем, аз ще ги уведомя”, заяви строителят на стадион „Христо Ботев“.

Вижте и чуйте цялото интервю с Илиян Филипов край зеления килим на Колежа тук:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. (ВЕЧЕ СА ВИ НАЛАЗИЛИ:
    За защита от албански ХАКЕРИ и РОБОТ / БОТОВЕ иди погледни простичкото устройство от 4 четири цифри за да публикуваш Реплика / Коментар който ползват в ПОТВ.ЕУ. Няма нужда от непрогледни ребуси КАЧЯ / ГОЧЯ)

  2. Браво , браво на Иво, стисна зъби , зададе въпросите , които шефа му каза ,че трябва да зададе и си заработи шекелите момчето. Евала , Ашколсун . Утре тея дет не са ти снесли кинти да ги фалиш да ги разпънеш на кръст Ивайло! За кви се имат те ще прескачат малката преписвалня Под Прасето. Тва е то, прасешка джурналистика. Айде един ден и мене да ме интервюираш , ще си платя колкото е нужно.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина