АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Христо Иванов: В храма няма място за политика (ВИДЕО)

Демократична България стартира кампанията си в Пловдив на Главната и в Капана със срещи с граждани

Ще продължат ли пловдивчани да гласуват за Бойко Борисов, който очевидно не иска да бъде депутат, пита риторично Христо Иванов

Съединението е показателно, че когато има обединение около националните приоритети, нещата се получават. В тази кампания външната геополитическа ориентация е най-важният за решаване приоритет, коментира Христо Иванов, лидер на „Демократична България“ и водач в листата на обединението в Пловдивския МИР-16.

Коалицията от партии „Да, България“, ДСБ и „Зелено движение“ откри пловдивската си кампания със срещи с граждани на Главната и в Капана. На събитието присъстваха вторият в листата и доскорошен областен управител Йордан Иванов и лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

„Храмът не е място за политика, нито от гледна точка на политиците, нито от гледна точка на Църквата. Ние уважаваме БПЦ и това, което дядо Николай има да каже, но парламентарната република е нещо отделно. Няма да коментирам неговите думи, но нека днес ние си вършим работата като политици, а клириците да бъдат духовни пастири“, каза още Иванов.

По време на разговора той насочи внимание към факта, че за пореден път Бойко Борисов е лидер в листата кандидат-народни представители на ГЕРБ, но той очевидно няма намерение да бъде народен представител. Ще продължат ли пловдивчани да гласуват за един кандидат-депутат, който не иска да е депутат, пита риторично Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Ама клириците не са духовни пастири, а директни проводници на политиката на путин. Вижте биографията на николай, за да видите откъде е тръгнал той. Паметта е каса и на това разчита дългата ръка на Москва. Хора, не се заблуждавайте от т.н. църква и не й пълнете касичките.

  2. В работно време нито политиците, нито военните имат работа да се шляят из всевъзможните религиознически светилища.

    През комунистическо живяхме под задължител;на идеология =квази-религиозна= сега пък частна организация налага средновековни акъли

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина