Hills of Rock: Пълен наръчник на феновете

Актуално Градът Култура Новини

След 2 години на пауза в града под тепетата отново пристигат любими банди. Броени часове ни делят от старта на тридневния фестивал Hills of Rock. Дългоочакваното издание на със Slipknot, Mercyful Fate, Sabaton и още над 40 страхотни групи започва в 17 часа тази вечер на Гребната база. Бандите ще се изявяват на три сцени.

Програмата по дни и часове:

Пълната програма може да следите ТУК.

Древният и вечен град вече се пръска по шевовете от пристигнали от близо и далеч фенове на рок музиката. Хотелите в града са запълнени до краен предел. Организаторите на фестивала са осигурили и зона за къмпингуващи.

Карта на фестивалната зона: 

Организаторите не осигуряват палатка. Вашите не може да са по големи от 15 кв. м. Входът за къмпинг зоната е откъм бул. Копривщица и бул. Марица вижте координати тук.  

Билетите за къмпинг зоната на са на цена 99 лв. за един човек. Цената включва три нощувки. Има осигурена охрана, тоалетна, душове и мивки.

Какво не може да внесете? 

Заради съображения за сигурност има десетки ограничения. По важните са: Без пари в брой, без Visa, без храна и питиета, внесени отвън, без капачки на бутилките за вода, без дезодоранти, без спрейове за комари, без големи чанти. разрешени са раници и чанти с вместимост не по-голяма от 10 литра или около 35 см на 25 на 12 см.

Организаторите увеличиха количеството на внесената вода от 500 на 750 мл заради прогнозата за жега и сухо време. Капачките на бутилките ще бъдат махани на входа.

Въпреки, че от Община Пловдив увериха, че зоната е третирана против комари, в никакъв случай не тръгвайте за Гребната база без репелент. Той може да е само под формата на стик или крем. Спрейове под налягане не се допускат.

Забранено е снимането с професионални камери и видеооборудване (такива камери, чийто обектив е сменяем).

Огледайте аутфита си, тъй като не може да влезете, ако сте с колани-вериги, обвити ремъци и колани със шипове (конусни шипове).

Изброените по-горе предмети ще бъдат конфискувани на входа от охраната. Имайте предвид, че някои бижута или други мърчандайз артикули (като вериги, шипове и т.н.) също могат да бъдат счетени за опасни и да бъдат отнети на входа. Организаторът НЕ НОСИ отговорност за тези отнети вещи и тяхното съхранение!

Какво може да се внесе?

Само на лични вещи и дрехи.

 • Слънцезащитен крем;
 • Репелент (препарат за предпазване от ухапване от насекоми) – да НЕ е под формата на аерозол/в опаковка под налягане;
 • Запалка;
 • Цигари / Е-цигари;
 • 0,750 л. пластмасова бутилка с вода;
 • Медикаменти (астма спрей, хапчета и др.);
 • Външна батерия за зареждане на телефон (POWERBANK);
 • Разтвор за контактни лещи;
 • Дезинфектант за ръце;
 • Инсулинова спринцовка (НЕ нормална спринцовка, а такава с много къса игла), максимално позволена е 1 спринцовка;
 • Малка бутилка инсулин.

От къде се влиза? 

Входът на фестивалната зона се намира на ул. Ясна поляна и Владивосток – координати тук. 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Hills of Rock: Пълен наръчник на феновете

 1. Всъщност общината плаща за мероприятието чрез фондацията..а къде отива печалбата е уравнение с много неизвестни. Отдаването на земя публична общинска собственост за палатки..много любопитно..а уж хотелите ще спечелят пари?!

 2. Общината по какъв ценоразпис отдава гребният канал и прилежащите съоражения за провеждане на събития?

  Поинтересувайте се, най-вече защото всичко е в окаяно състояние – тревни площи, липса на интегрирана поливна система, помещения и сгради, пейки, огради.

  Как така общината многократно отдава мястото за многохилядни мероприятия, а после или няма постъпления за поддръжка и издръжка на съораженията или парите потъват?!

  Амортизацията на парка около гребния канал и до стадиона и до реката е ужасяваща.

  1. Да направим православно бдение със свещи от другата страна за да накажем металистите !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.