Хемус 2022 събра дипломати и висши военни от цял свят (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Изпод тепето Новини
Откриване на Хемус 2022 прецидентът Румен Радев

Дипломати и висши военни от цял свят се събраха днес в панаира, за откриването на 15-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”. Вероятно заради войната в Украйна това е може би най-силното издание в цялата история на изложението. На събитието днес бяха забелязани униформени делегации от САЩ, Африка, Близкия и Далечен Изток, Южна Америка и разбира се, Европа. Сделките започнаха още по обяд, с официалното откриване на изложението.

22 страни представени със свои продукти в сферата на отбраната и сигурността на „Хемус 2022”,  което е 24 процента ръст спрямо миналата година. Повече от сто компании имат свои представителни щандове в рамките на изложението, като половината от тях са български. 51 % е ръстът на чуждите изложители. В рамките на събитието се срещат класическите продукти от индустрията, със съвременните технологии и най-нови решения в сферата на отбраната.

От министерството на отбраната отбелязаха, че има разрешителни за износ на български продукти от сферата на отбраната на стойност 504 милиона евро, като до този момент реализираният износ е на стойност 167 милиона евро. Отчита се значително повишаване на интереса към българската индустрия в сравнение с последните 2 години. Страната ни изнася към 47 държави от цял свят.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.