АктуалноЖивотНовини

Гл. комисар Николов: Тече спасителна операция в наводнените села

Военни с хеликоптери и лодки се притичат на помощ на бедстващите в региона 

Вертолет от бригадата в Крумово вече пътува към бедстващите хора в Община Карлово. Задачата му е да спаси 50-годишен жител в село Столетово, който тази нощ се е евакуирал на втория етаж на къщата си.

В ниската част на Каравелово също има хора, които чакат евакуация, както и на блокирани от придошлата вода в къщите си село Богдан, което се оказа откъснато от света.

Ангел Стоев

В Каравелово се намират старши комисар Димитър Балев – директор на ОД на МВР-Пловдив, кметът на Община Карлово – Емил Кабаиванов, генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска бригада и гл. комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН.

Според Николов има трима бедстващи в Рибарниците до село Московец.

Пред медиите той заяви, че в момента тече спасителна операция. На мястото вече пристигнаха надуваеми лодки за спасителите.

По информация от местните жители по цялото поречие на р. Стряма има доброволци, които наблюдават реката. Има скъсани диги, водите ѝ са високи и преливат.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина