АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Газилите Съединението са пуснати под гаранция

Рапърът Никола Дринков, известен още като Drink, е единият от обвиняемите, които се покатериха с джип на паметника

23-годишният пловдивчанин Никола Дринков е единият от двамата млади мъже, които газиха с мощен джип в петък вечер едноименния площад и паметника на Съединението. Днес Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвиняеми.

Под тепето ви показа видеоклипа, който се разпространи в социалната мрежа, още същата нощ. G-класа безнаказано се гаври – гази паметника на Съединението. Циничната гавра бе заснета от таксиметров автомобил на стоянката.

Никола Дринков е популярен още като рапърът DRINK.

Името му нашумя преди десетина дни, когато той бе замесен в скандал с побой. Според твърдението на пострадалия Огнян С., на 7 ноември т.г., е издебнат пред блок 99 в “Тракия“, бит и ограбен. Жертвата посочва поименно посочва няколко човека, които твърди, че са го нападнали, включително и DRINK. Тогава музикантът се свърза с конкретни медии и отрече да има нещо общо със случая. „Единственото, което ме свърза с нападението, е че действието се развива на 50 метра от района, където е студиото ми“, твърдеше тогава Никола.

Към днешна дата Дринков и привлеченият като негов съучастник 25-годишен пловдивчанин с инициали Д. М. имат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. 

По случая се води досъдебно производство от Районна прокуратура-Пловдив.

Гаврилите се с паметника на Съединението отиват на прокурор

От държавното обвинение съобщиха, че по отношение на двамата млади мъже са взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева.

Освен това наблюдаващият прокурор е разпоредил на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

Припомняме, че за това престъпление законът предвижа до 5 години затвор.

На видеоклипа, който е бил разпространен в социалните мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти срещу 26.11.2022 г. джип изкачва стълбите на паметника на Съединението, където вече е паркиран и втори автомобил. Двамата младежи с черни джипове G-класа, погазили националния паметник, са обяснили пред униформените, че са снимали видеоклип за песен.

В един от профилите на изпълнителя в социалните мрежи, само преди ден, е публикуван стоп кадър от видео, на което се вижда джипа на заден план. /виж снимката на корицата/. Публикацията оповестява челно място в класация за парчето „Газ до края“.

От нея не е ясно дали сатава дума за една и съща песен.

Работата по случая продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. То гаранция – ясно. Да ги пратят да редят плочки и павета, да се научат на труд. А ако джиповете са разместили каменните стъпала на паметника да ходят да си ги оправят, лично…!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина