Ето кои депутати изпраща в НС втория по големина град в България

Актуално Градът Избори 2021 Новини

11-те мандата отиват при 9 мъже и две дами

Според разпределението на мандатите, което от ЦИК обявиха рано днес за Продължаваме Промяната в Пловдив са гласували 38 647 души и партията получава 4 места в НС.

Четиримата, които влизат от ПП Продължаваме промяната – партията с най-много гласове на изборите за Народно събрание от 16-ти МИР са: проф. д-р Христо Даскалов, финансистът Александър Ракшиев, IT специалистът Йордан Маджунков и бизнес анализаторът Венцислава Любенова.

Това е окончателният списък, съобщиха по-рано днес от централата на политическата партия в Пловдив за Под тепето. За подробности относно новите депутати от политическа формацияна Кирил Петков и Асен Василев вижте статията Ясни са пловдивските депутати от Продължаваме промяната.

За ГЕРБ-СДС са дали вота си 29 521 имащи право на глас пловдивчани, което съответства на три депутатски кресла. От местната централа на ПП ГЕРБ също потвърдиха, че лидерът Бойко Борисов е декларирал пред ЦИК, че не желае да става депутат. След този акт, коалицията вкарва в НС от Пловдив четвъртият в листата доц. Стефан Шилев.

С него в Парламента отиват, както и при предходния вот, бившият кмет Иван Тотев и представителят на гражданската квота Радомир Чолаков.

Според броя на гласовете, които са получили, от Има такъв народ са трета политическа сила в Града на тепетата – 11 509 гласа. Политическият проект на Слави Трифонов печели един депутат от Пловдив.

За сега от ИТН няма информация за отказ на водача на листата Тошко Йорданов да влезе в Парламента от 16 МИР.

Ако той обаче реши да влезе от областта, където също е водач на листа, мястото му заема Димитър Гърдев.

За БСП за България са дали гласа си 9.25 % от избирателите, отишли до урните в неделя. Това са 10 772 гласа, които се равняват на един мандат.

От БСП в НС отива Иван Петков – Бебето, след като водачът Кристиян Вигенин реши да е депутат от Ямбол.

Един депутат ще има и Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) – Христо Иванов. За партията са дали гласа си 8 637 пловдивчани.

Единадетестият депутат от града е местният лидер на Възраждане адв. Елена Гунчева.

За партията са гласували 7 470 души от 16 МИР.

Припомняме, че до края на неделния ден – 21 ноември, ЦИК трябва да оповести окончателно имената на избраните за народни представители, след като тези от тях, които се явиха в два района, изберат от кой да влязат в НС.

Кои са 11-те народни представители от Пловдивска област

Споделете ни във:

2 thoughts on “Ето кои депутати изпраща в НС втория по големина град в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.