АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Единният информационен портал ще показва и броя на ваксинираните от утре

Системата ще може да генерира и документ, че си имунизиран, с каква ваксина и кога

Единната информационна система за COVID-19 ще показва от вторник 29 декември броя на ваксинираните у нас. Това съобщи в Пловдив главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Отхлабване на мерките най-рано след 4 януари

Той благодари на специалистите от информационно обслужване за денонощния труд и обясни, че освен проследяването на процеса по националния план за ваксинация срещу коронавируса, системата ще издава електронни документи.

„Порталът ще може да генерира и документи. Ако някой го изисква, то ще има възможност всеки да получи официален документ, че е имунизиран и с каква ваксина, и кога,“ поясни доц. Ангел Кунчев.

По думите му е дадено символично начало на кампанията по празниците.

„5000 дози съвсем не са много и ще приключим бързо. В една болница е много лесно да правиш имунизация – там има всичко, но когато излезем от тях и тръгнем по домовете за възрастни, за хора с увреждания, които са над 400 в България, ще стане много по-сложно,“ коментира  главният държавен здравен инспектор.

Той се срещна с областния управител Дани Кназирева и ректора на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева, за да обсъдят национално изследване за постваксинален имунитет срещу COVID-19, което  тръгва от Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Само балъците верват на сикаджиите- гербопитеци, толкова са компрометирани, че и на ръце да ходят – пак са леш! Оставка!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина