БългарияВластНовиниПод сурдинка

Борисов: Мангъров го ваксинирайте публично (ВИДЕО)

„Спасението за България, Европа и света са ваксините,“ заяви премиерът

Доцентът: Няма да се ваксинирам, имам антитела

По думите на медика и той, и Борисов нямат нужда от ваксинация поради този факт

„Спасението за България, Европа и света са ваксините. 699 медици се имунизираха вчера, няма данни за странични ефекти при нито един от тях. И църквата, и нашите най-добри лекари с личния си пример подкрепиха ваксинационния процес. Вярвам, че и всички българи ще го направят. Така ще се върнем към нормалния си начин на живот.“ – това каза днес министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в столичната окръжна болница „Св. Анна“, за която МЗ ще отпусне 1,400 млн. лв. за закупуване на нов скенер.

„Въпреки че нашите мерки винаги са били максимално либерални, те дадоха резултат. Реагирахме навреме, а хората бяха отговорни. Благодарение на това натискът върху лечебните заведения и смъртността спаднаха, а за пореден ден броят на оздравелите е много по-голям от този на заразените,“ каза още Борисов.

Премиерът обясни недоверието към ваксината с необходимост от разясняване от страна на личните лекари и личен пример на знакови доктори.

„… Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично… поддържам с двата лагера контакти, за да е точно“, усмихна се Борисов.

По-късно днес ръководителят на Covid-клиниката в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров отрече, че ще се ваксинира пред в-к „24 часа“.

Причината е в открити антитела в организма му. По думите му и той, и Борисов нямат нужда от ваксинация поради този факт.

„И който твърди обратното, не разбира нищо от имунология,“ заключи доцентът.

После той уточни, че подкрепя имунизацията сред хората, които не са се сблъсквали с „коронката“.

Доц. Мангъров потвърди, че си говорят постоянно с премиера Боридов и последно се чули тази сутрин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина