АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Един от собствениците на Лъки Дом на киното: Възраждане обиждаха супер грубо, цинично

Като абсолютно неприемливо поведение на хората от Възраждане в Лъки Дом на киното снощи определи случилото се в културната институция един от собствениците на киносалоните в Дома на науката и техниката Борислав Лалев. Той е пристигнал на място малко преди прожекцията на филма „Близо”, когато щурмът на агитката от така наречени възрожденци е бил към края си. От другата седмица лентата, спечелила толкова много награди и номинации, ще се върти на редовни прожекции в Лъки Дом на киното.

„Поведението на Възраждане вчера беше абсолютно неприемливо. Никой няма да право да забранява на другите хора да гледа каквото пожелаят. Това са пиар акции на шефовете на Възраждане. Сигурен съм, че участниците във вчерашната акция си нямат идея за какъв филм става въпрос. Филмът няма гей съдържание, няма съдържание, свързано с джендъри, кражба на деца и други подобни опорки, върху които лидерите на тази партия си играят със съзнанието на хората. Филмът е с много награди и е много стойностен”, обясни Борислав Лалев.

Той подчертава, че причината да се организират тези протести е това, че той е включен в програмата на София Прайд. В случая в Пловдив, той е част от програмата на Франкофоли и е тук вероятно заради наградата си в Кан. Самите Лъки Дом на киното просто са домакин на проявата. Филмът е въртян в Пловдив, София и Варна през март, по време на София Филм Фест. Такива акции обаче е нямало.

„Тогава много нормални хора гледаха филма, в него няма нищо опасно като съдържание, нищо цинично. За разлика от поведението на тези хора вчера- те няма да го гледат, няма и да го разберат. Филмът тръгва на нормална прожекция другата седмица- ще вземем съответните мерки подобни акции да не позволим да се случат. Отново подчертавам- абсолютно неприемливо поведение, свързано със супер цинични и гнусни обиди към зрителите, както и обиди към персонала на заведението до киното. С псувни към млади момичета. Чух и изключително гнусна обида към бременна жена. Аз съм абсолютно против такива деяния на подобни лумпени”, добавя Борислав Лалев.

Той не скри, че полицията два дни преди това е обърнала внимание на опасността при тази прожекция, като са отишли на място в киното, за да кажат, че по време на прожекцията ще има присъствие на органите на реда.

„И наистина беше така. Благодарение на своевременното идване и присъствието на униформени служители на МВР не се стигна до повишаване на напрежението, до което щеше да се стигне неимоверно. Тези хора бяха агресивно настроени. Не действаха физически, но настроението им беше агресивно. Слава Богу, че нямаше ексцесии. Въобще това, което се случва, е изключително притеснително. Трябва да се вземат някакви мерки на национално ниво да се преустановят тези действия, тъй като ако това не се случи тези хора ще се чувстват безнаказани и такива прояви ще продължат, ще ескалират, ще се задълбочат. Трябва да се действа своевременно и да не се забавя решението на проблема”, коментира още един от собствениците на Лъки Дом на киното.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. На смрадливите мурзили някой скоро ще им напука кривите камби, деа лишперите платени , неуки, продажни и крайно бездарни копелета. На хранилката на Владолф Путлер.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина