Два са обраните магазини на бул. България в Пловдив

Актуално Криминале Новини Темида

Единият е за техника, а другият за дрехи и битови стоки

Извършителите направили дупка в покрива на търговския център през нощта на 1 срещу 2 юни

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за кражба на 9 192 лева от помещения в Търговски център в гр. Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че в периода от 1 юни 2020 г. до 2 юни 2020 г., в гр. Пловдив, при продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство са отнети чужди движими вещи – пари сумата от 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони от марката „Айфон“ от магазин за техника и сумата от 5 392 лева от магазин за дрехи и битови стоки, или общо пари в размер на 9 192 лева, без съгласието на собственика – търговски дружества, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 т. 4 вр. с чл. 194 ал. 1 вр. чл.26 ал. 1 от НК. Разследването се извършва от разследващ полицай при Трето РУ на МВР – Пловдив.

До момента е установено, че през нощта на 1 срещу 2 юни 2020 г., в гр. Пловдив, неустановени до момента извършители са влезли в Търговски център на бул. „България“, като направили дупка в покривната конструкция. Те проникнали в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони. След това преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки. Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. След това избягали отново през дупката в покрива на Търговския център.

На сутринта е бил подаден сигнал за кражбата на тел. 112. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив по делото се извършват процесуално –следствени действия и активни оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на извършителите на престъплението.

снимката е илюстративна

Споделете ни във:

2 коментара за “Два са обраните магазини на бул. България в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.