Допуснаха до последния етап за ст. Ботев само един участник (ВИДЕО)

Актуално Градът Новини Спортен Пловдив

Комисията по процедурата отстрани останалите четирима – не отговаряли на условията

ДЗЗД Колежа ще строи стадиона за 43,6 млн.лв.

ДЗЗД „Колежа“ с основно участие на фирма ПИМК остана единствен играч в обществената поръчка за строителството на стадион „Христо Ботев“. Днес в Община Пловдив,  минути преди обявеното публично отваряне на ценовите оферти на участниците в процедурата, председателят на комисията Тодор Тодоров обяви, че тя единодушно е отхвърлила 4 от кандидатстващите фирми, тъй като не са отговаряли на техническите изисквания.

Пет фирми предложиха оферти при пазарното проучване за довършване на стадион „Христо Ботев“

Компаниите и консорциумите, подали оферти за изграждането на съоръжението са: ДЗЗД”Инфра Конструкт”, ДЗЗД Колежа- с водещ партньор ПИМК, ВХД АД, „Щрабаг” ЕАД и ГБС-Пловдив.

Решението на комисията е дошло на втория етап от процедурата, когато е разглеждала техническите предложения на кандидатите. Единствено ДЗЗД „Колежа“ в най- пълен обем е разбрало задачата на възложителя и е получило максималните 60 точки в този етап. Другите не са се справили с изискванията и комисията ще предложи на възложителя да ги отстрани от процедурата.

„В сряда изпратихме покана единствено до ДЗЗД „Колежа“ да даде ключа за декриптиране на ценовата си оферта и това ще направим точно сега“, обяви Тодор Тодоров преди да отвори предложението на консорциума с водещ партньор ПИМК.

Ценовата оферта на дружеството е на точна стойност 43 657 604 лева, без ДДС, при заложена стойност на поръчката малко над 44 млн лв.

След отварянето, комисията ще даде своите препоръки на възложителя и се очаква решението на Общината да стане ясно в най-скоро време, но по всичко личи, че на 99 % е сигурно, че именно ДЗЗД „Колежа“ ще строи ст. „Хр. Ботев“.

Възможно е също да има обжалвания от страна на другите участници, които да забавят процедурата.

Споделете ни във:

2 коментара за “Допуснаха до последния етап за ст. Ботев само един участник (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.