Дом за Пловдивската опера разбра от медиите, че е предложен терен за строеж

Актуално Власт Култура Новини

Фондация „Дом за Пловдивската опера“ разбра от медиите, че е предложен терен за строеж на културната институция. Операта – също.

Припомняме, че в късния след обяд в сряда от Пресцентъра на Община Пловдив изпратиха съобщение до медиите за това, че кметът предлага терен до Колодрума. В него изрично се подчертава, че градоначалникът не веднъж бил отбелязвал, как това е единственият подходящ терен към момента, който да отговаря на изискванията за такъв тип обществена сграда. Посочва се още, че има писмо, изпратено до председателя на фондация „Дом за Пловдивската опера“ – инж. Любозар Фратев, с копие до Директора на Държавна опера Пловдив доц. Нина Найденова и до министъра на културата.

Проверка на Под тепето показа тази сутрин, че подобно писмо все още не е пристигнало във фондацията.

„Не сме получили писмо, когато това се случи ще излезем със становище“, коментира пред Под тепето Любозар Фратев.

Константин Шопов, PR на Държавна опера – Пловдив съобщи, че в културната институция тази сутрин е пристигнало писмо по електронната поща и то е препратено към доц. Найденова, за да се запознае с него.

До момента не успяхме да се свържем единствено с третия адресат – Министерство на културата, но щом въпросното писмо още пътува из Пловдив, малко вероятно е да е стигнало до София.

За Под тепето от отдел Култура на Община Пловдив удостовериха със скрийншот, че писмото е изпратено и по електронна поща в края на работния ден вчера, в 17 часа и 19 минути.

Дом за Пловдивската опера: Министерството на културата бави ремонта на Концертна зала

Припомняме, че преди повече от месец фондацията направи публичен отчет, от който стана ясно, че за развитието на проекта топката е в Община Пловдив, която трябва да направи следващата стъпка с определянето на терен.

Вчерашната стъпка/писмо/ на администрацията повече наподобява едно решение на Общински съвет от август 2018-та година – Разрушително или съграждащо е решението „Долу сградата на бившия Партиен дом – Да живее Операта“ ?- което както тогава предрекохме се оказа в действителност „само предпоставка за политическо говорене и напразни надежди“. 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Дом за Пловдивската опера разбра от медиите, че е предложен терен за строеж

 1. Точното наименование на Агитката не е „Дом НА операта“

  „Дом ЗА операта“ се казва официалничко, ако схващате тъничката разлика заложена от крадливите Хитряги КлептоКрати.

  ЗА операта, ЗА балета, ЗА певческото, ЗА боксови мачове, ЗА бинго, ЗА фитнес, ЗА изрусени масажистки, ЗА …ЦИРК.

  Което нито граматически, нито юридически не означава „НА“ = СОБСТВЕНОСТ „НА…“

 2. „…Там ще бъде построена сграда, скрита под наименованието „Дом на пловдивската опера“, но всъщност АД, което на пазарен принцип ще отдава помещенията, включително и на операта…“
  „…Там ще бъде построена сграда, скрита под наименованието „Дом на пловдивската опера“, но всъщност АД, което на пазарен принцип ще отдава помещенията, включително и на операта….“
  …Там ще бъде построена сграда, скрита под наименованието „Дом на пловдивската опера“, но всъщност АД, което на пазарен принцип ще отдава помещенията, включително и на операта…“ =ЦИРК, майни!
  Фондация ПЛОВДИВСКИ ЦИРК!
  БаскетБОЛНИЯТ кадърник дето оглозга Града до калдаръми и паваж ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ МУ Е БАЩИНИЯ ДА РАЗДАВА ПОДАРЪЦИ ЦЕНТРАЛНИ ТЕРЕНИ НА ОРТАЦИ БЕЗ ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН И ЕСУТ?
  ДОХОДНО ЗДАНИЕ ЗА ЧАСТНИЦИ = ЗА ТАКВАЗИ „ОПЕРА“ КУДКУДЯКАТ ОТ ГОДИНИ ЕДНИ ПЛАТЕНИ АГИТКИ.
  Долу тоя СелСъвет, долО ГладАрх Ахрянов, доло ЦвеЦве, ура за БоБо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.