Днес е Нощта на ангелите, над 100 търговски обекта се включват в каузата

Актуално Градът Живот Новини

Днес е Нощта на ангелите. Над 100 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната инициатива тази година, която обединява хората и бизнесът за каузата да помогнат за лечението на петгодишния Божидар Попов, който е с диагноза аутизъм.

Включвайки се в „Нощ на ангелите“, заведенията и търговските обекти даряват част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов. Днес на сцената в ядрото на „Капана“ се организира и базар, който също подпомага събирането на средства. В него ще се включат над 30 автори, ще има музикално бинго, а всеки, който желае, може да си купи различни артикули, свързани с инициативата.

„Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за втори път. Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Тази година каузата е малкият Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. Близо три години Божидар посещава системно логопед и се подлага на терапии с барокамера, но промяна няма.

Надеждата е украинска клиника, която извършва вливане на стволови клетки в лечението на аутизъм. Необходимо е да се направят четири процедури. Цената на всяка една от тях е 20 000 лева – сума, непосилна за семейството на Божидар. Към всичко това се добавят и разходите за медикаменти, пътуване и престой.

Целта на „Нощ на ангелите“ тази година е да събере 80 000 лева за лечението на Божидар. Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат.

Кои са заведенията и търговските обекти, които се включват тази година, може да видите тук: https://bit.ly/2UDBcEw

Всеки, който иска да помогне на Божидар и неговото семейство, може да направи това, дарявайки средства на следната банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

Или чрез PayPal

@helpbojidar

[email protected]

Още за историята на Божидар, тук: https://bit.ly/2WqG7ca

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.