АктуалноВластГрадътИзбор на редактораНовиниОбщина ПловдивСъд

Дежавю: Няма кой в Общината да отговори за жалбата за Панаира – ВИДЕО

Кметът Здравко Димитров отново в отпуск, заместникът му Родопски – командирован, шефът на юристите – болен

Адв. Веселина Александрова от „Демократична България“: Решението за обжалване е управленско и зависи само от кмета

Председателят на групата общински съветници от „Демократична България“ – адв. Веселина Александрова от няколко часа днес търси отговор на въпроса дали управата на град Пловдив ще обжалва решението на Окръжен съд за Панаира, или ще го подари на Георги Гергов с бездействието си. както ви съобщихме по-рано днес Изтича срокът от администрацията да обжалват пред Апелативен съд.

Пропускът на този срок би бил престъпно деяние, заяви пред репортер на Под тепето Александрова, която до този момент неуспешно търси отговор на въпроса.

Това, което е ясно към момента – срокът изтича в 17 часа, а всички, които могат да обжалват ги няма. Кметът Здравко Димитров отново е в отпуск, замества го Величко Родопски, който пък е командирован в София и връзката с него била невъзможна, а шефът на Правна дирекция в Общината също липсва, тъй като е в болничен.

Повтаря се историята отпреди 4 месеца“, коментира адв. Веселина Александрова.

Съветници търсят кмета в общината за Панаира. Няма го – ВИДЕО НА ЖИВО

По думите ѝ бездействието на администрацията по това дело ще доведе до следните ефекти: първо – подаряваме Панаира на Гергов, въпреки 2-годишната съдебна битка за него.

„Жизнено важно е това решение на Пловдивския окръжен съд да бъде обжалвано, за да мине през Апелативен съд и да стигне до ВКС. Ако не бъде внесена жалбата днес, пловдивчани нямаме повече възможни действия„, категорична е тя.

Нещо повече, според адв. Александрова с това решение Пловдивският окръжен съд се показва ясно, че решенията на Общински съвет, които не се четат в зала и съветниците не знаят какво гласуват, могат да доведат до практиката всички тези решения ва местния парламент да бъдат обявени за недействителни.

„Призовавам общината да си свърши работата и да защити интересите на Пловдивчани и ако трябва, призовавам Бойко Борисов да се обади на кмета.“

Решението за обжалване е управленско, то е на кмета и зависи само от него, категорична е тя.

Вижте още какво каза Александрова във видеото.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

15 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина