Дете щеше да се задуши в пещера на Младежкия хълм, огнеборци го спасиха

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Пловдивските пожарникари спасиха живота на дете, което е можело да се задуши в пещера на Младежкия хълм.

„Благодаря на огнеборците, които спасиха живота на сина ми! „, написа писмо до огнеборците Зорница Маринова, майка на 15- годишно момче от Пловдив. Тя благодари на екипа, помогнал на сина и.

В следобеда на 27 юли, момчето и негов приятел излезли на разходка на Младежки хълм, но подтикнат от любопитство, едно от децата влязло в скален тунел близо до детската железница. Пред входа му имало натрупани отпадъци. Младежът отвън решил да запалили с тях огън. Последвало обаче силно задимяване и момчето, което било вътре в малката пещера, започнало да се задушава. Едва тогава тийнейджърите си дали сметка, че уж „невинната закачка“ може да завърши фатално.

Веднага след подаване на сигнал в оперативния център на пожарната към мястото били изпратени два екипа- спасители и огнеборци, които действали мигновено. На момента намерили пролука и подали спасителна маска с живителни глътки въздух на момчето, като почти в същото време предприели акция по изваждането му от тунела, дълъг близо тридесетина метра.

Работата на спасителите била затруднена от скалистия терен и острите каменни ръбове.

Героите на деня са  Августин Занчев, Тодор Георгиев Ивайло Бозев, на спасителите от сектор СОД: Васил Жухов, Васил Стефанов, Кольо Кацаров и Красимир Добранов и ст. инсп. Веселин Брадистилов- началкик на група „Оперативен център“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.