Кметът: Пробивът под Водната палата не е ужас

Актуално Градът Избори 2021 Изпод тепето Новини

„Пробивът под Водната палата не е ужас. Ужас е за този, който го е страх от такива проекти. Който има смелост прави такива проекти. Вярно, ще има неудобство като всеки един ремонт, но този проект ще работи за бъдещето. Дори имаме уверението, че там няма да бъде спирано движението”, коментира кметът Здравко Димитров в кулоарите на местния парламент днес след въпрос на Под тепето трепетите, с които целият град очаква старта на строителните дейности на моста на панаира. Той обаче не уточни кога ще бъде направена първата копка на така спорния обект, който ще бъде реализиран с 10 милиона лева от 40-милионния заем.

На тема ремонти и индексации на договори за строителство, кметът и заместникът му Пламен Райчев се спряха на още няколко обекта. Те заявиха, че реконструкцията на Голямоконарско шосе в рамките на община Пловдив ще стартират съвсем скоро. Вчера държавата официално отпусна 6 милиона лева за така важния за града проект. Поръчката е обявена, а в петък ще стане видима в ЦАИС. След това предстои избор на изпълнител.

Планира се индексация и на проекта за Източна порта и Небет тепе. Там първа копка ще бъде направена в следващите седмици. Основният въпрос там е дали ще се влезе в крайния срок по реализиране на дейностите на 100 процента, който е края на 2023г.

Скоро започват и дейностите по проекта за Южния обходен колектор.

„Част от тръбите  вече са в Пловдив. Проектът на ВиК започва, има картбланш. Ще започне в частта от „Александър Стамболийски” към „Пещерско”, за да може да се продължи дейността на „Модър-Царевец”. Предстои издаването на строителното разрешение за колектора”, обясни Здравко Димитров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.