АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Десетки блокираха Пещерско шосе, но само за миг

Десетки станаха жителите на Западен, събрали се тази вечер да протестират под прозорците на болница „Пълмед“, срещу инвестиционните намерения на търговското дружество „Булфарма“ за изграждане на частен паркинг върху общински имот. За миг те блокираха движението по бул. „Пещерско шосе“. Направиха го няколко пъти за миг, преминавайки по пешеходната пътека, и в крайна сметка не затрудниха особено движението по така натоварената пътна връзка.

Хора от всякакви възрасти възразиха шумно срещу унищожаването на зелената площ. Поискаха паркингът да е общодостъпен. Скандираха „Искаме си Смирненски“ и окачиха десетки транспаранти с множество послания по строителните заграждения на обекта.

Пациенти на болницата отвън казаха, че днес лекарите парафирали подписка, че искат паркинг, по идея на ръководството й. Скоро ще разберем, дали наистина е така.

Протестът продължи близо 45 минути, а в жегата, след като изразиха недоволството си от случващото се в квартала, хората се разотиваха.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Зад този паркинг не стоят ли собствениците на огромната болница Пълмед, изциганили се да предвидят паркинг на собствената си територия?

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина