АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовини

„Не на частен паркинг срещу Пълмед“. 30 протестират в Западен

Близо 30 жители на Западен се събраха да протестират срещу инвестиционното намерение за изграждане на паркинг за частната болница „Пълмед“ от дружеството „Булфарма“ върху прословутия вече общински имот на Пещерско шосе.

Хората са донесли плакати „И ние искаме паркоместа“, „Обществените интереси са над частните“ и др. Има възрастни, но и млади семейства с деца. Полицията е със засилено присъствие в зоната. На място е и кметът на район Западен Тони Стойчева, както и общинският съветник Веселка Христамян. Засега протестът върви пред сградата на РЗИ, където единствено има сянка.

Организатор на недоволството е Деница Чакмакова, която живее срещу сградата на РЗИ. Тя каза, че е изпратила вчера писмена покана по имейл до кмета на Пловдив Костадин Димитров, но не е получила отговор до момента дали ще присъства или не. Успяла е да се свърже и с пиара на търговското дружество „Булфарма“ по телефона. Дамата от другата страна на линията заявила, че след като се свърже с шефа си ще върне обаждане, но това не се е случило.

„Всички тук искаме паркингът да е с обществено ползване и да не се изсичат дървета“, заяви Мартин Георгиев, който живее срещу „Пълмед“. Освен това жителите на района настояват общината да развали договора и с оглед необходимостта от разширяването на бул. „Пещерско шосе“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Купуваш земята, вдигаш огромна болница, но за паркинг място не си отделил. Така пестиш пари, не, че нежти достигат, от алчност. Нататък е лесно, уреждаш се с общински терен

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина