АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

ДБ Пловдив: ОбС да гласува „против“ апорта на акциите от Панаира от Варна

ДБ Пловдив отново настоява да се задейства блокиращата квота на Общината за варненските акции на Панаира

Повод за предложението до ОбС е насроченото Общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ със същия дневен ред – приемане на Варна като акционер

Общинските съветници от ДБ Пловдив отново ще настояват ОбС да гласува „против“ апорта на акциите от Панаира от Варна. В проекто-решение до председателя на местния парламент съветниците предлагат на заседанието на местния парламент на 19 декември пак да се задейства блокиращата квота на общината по повод насроченото за 9 януари ново Общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ със същия дневен ред – приемане на Варна като акционер. Ако то не се състои, е предложена в поканата следваща дата –24 януари.

„Нужно е втори път да вземем историческо решение за запазване на Панаира, при това отново с голямо мнозинство, както на 24 ноември. Явно докато не стане ясно дали решенията на Общото събрание, които игнорираха решението на ОбС, са законосъобразни или не, Георги Гергов ще насрочва колкото си иска събрания, докато не получи желаните от него 79% от акциите на Международния панаир“, категорична е председателят на групата съветници на ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова.

От партията настояват също така ОбС отново да упълномощи представителя си да гласува „против“ по време на Общото събрание на акционерите, защото при увеличаване на капитала ще се намали участието на Община Пловдив в качеството й на акционер в „Пълдин Туринвест“ – от 25 % на 22.9 %.

„При такъв развой на нещата опасността да загубим Панаира и за съдбата му да се вземат само еднолични решения, е абсолютно реална. Затова отново трябва да изразим несъгласието си и да възложим на кмета Здравко Димитров да оспори решението на събранието, ако то се състои“, добави още Александрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина