Дани Каназирева: Никъде в областта няма да има върнати хора, които искат да се ваксинират

Актуално Градът Изпод тепето Новини

23 пункта през седмицата ще работят по масовия имунизационен план в областта. През уикенда ще функционират дежурни кабинети за ваксинация на гражданите. Такава е организацията на областния щаб.

„ С оглед нарастващият интерес и желание да се ваксинират повече хора, късно вечерта бе взето решение освен кабинета в РЗИ в още пет лечебни заведения на територията на Пловдив да заработят днес, плюс тези в Асеновград и Първомай. Снощи проведох разговори с кметовете от цялата област като разделихме територията на областта така че всеки един гражданин, който иска да се ваксинира, да стигне до такъв кабинет най-близко до неговото населено място. Карлово ще поеме Сопот, Раковски ще поеме Брезово, Хисаря- Калояново, Стамболийски- Кричим и Перущица, Асеновград- Лъки и община Куклен. Пловдив ще поеме общините Марица, Родопи и Съединение. Първомай пък поема община Садово. Организацията е направена и тези кабинети ще работят и събота и неделя от следващия уикенд. Няма да има върнати хора. В работната седмица ще работят всички 23 пункта на територията на областта, три повече от заповедта на здравния министър”, обясни областният управител Дани Каназирева.

„ Интересът е радващ и нормален. Масово хората могат да преценят какво за тях е важно и какво не, какво е сериозна наука и кое е нещо прочетено в интернет. Вярвам, че голяма част от хората ще вземат правилното решение. Сега, това че в България винаги е имало едно недоверие към всичко, включително и към здравеопазването, за съжаление ние най-вероятно ще си платим за това. Защото има страни като Израел, където вече наблюдаваме рязък спад на заболеваемостта и на хоспитализираните, благодарение на имунизацията. Ако ние не достигнем до тези нива на имунизация, ще продължим да имаме случаи, да имаме мерки, което е нежелано от всички”, каза доц. Ангел Кунчев при днешната си визита в РЗИ- Пловдив.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Дани Каназирева: Никъде в областта няма да има върнати хора, които искат да се ваксинират

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.