Д-р Димитров влезе в болница четири дни преди рестарта на делото за убийството на Плъха

Актуално Новини Под ножа Темида

Отложиха началото на процеса заради неявяването на подсъдимия

Съдия Петко Минев: Медицинската бележка не отговаря на нормативните изисквания. Следва да се представи цялата медицинска документация

Рестартът на процеса срещу д-р Иван Димитров, подсъдим за убийството на Жоро Джевизов- Плъха, бе отложен заради неявяването му. Докторът не дойде на днешното заседание в окръжен съд, тъй като на 26 юни е бил приет за лечение в УМБАЛ „Пловдив” заради увреждане на енергийните дискове.

Един от адвокатите му- Гено Василев, представи служебна бележка от неврологичното отделение в бившата Окръжна болница. Съдия Петко Минев нямаше как да даде старт на делото заради неявяването на подсъдимия, което е задължително за тежкото престъпление, в което е обвинен. На заседанието днес не дойде и другият от защитниците му- адв. Кутрянски, който е призован по друго дело.  Не присъства и половинката на Жоро Джевизов, която не е била редовно призована.

В залата присъстваха родителите на Жоро Джевизов- Златка Атанасова и Димитър Джевизов, представяни от адв. Красимир Елдъров.  Той остро критикува представената от защитата на д-р Димитров служебна бележка.

„Когато подсъдимият желае да бъде отложено делото се изисква документ от поне две медицински лица, в който изрично да се подчертава, че състоянието му не позволява явяване в съда. Този документ, който се представя днес в съда, е една хвърчаща бележка. Пише само кога е влязъл за лечение, а за престоя му има само едно тире. Той може да лежи и пет месеца. Трябва да извършите проверка на място дали лицето е там”, каза адв. Елдъров.

„Приет е по спешност. Вчера е издадена служебната бележка. Възможна е операция”, обясни адвокатът на д-р Димитров- Гено Василев.

„Медицинската бележка не отговаря на нормативните изисквания. Следва да се представи цялата медицинска документация, касаеща здравословното състояние на подсъдимия”, заключи съдия Петко Минев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.