Актуално

Чревоугодници полудяха по стекове от конско и магарешко


Топки от говеждо със синьо сирене и краставички
Специалитети от конско и магарешко месо са хит сред ценителите на нетрадиционната кухня. Стековете от тревопасните животинки са новата мания сред тузари и редови чревоугодници. Конското и магарешкото ще са основните акценти в менюто на обновения ресторант Фламант, а ястията ще се приготвят изцяло по авторски рецепти на състезателя от националния отбор на професионалните готвачи в България Петър Янков. Един от най-известните кулинари в Пловдив, а и в страната, на скоро сбъдна мечтата си да отвори собствено заведение и дърпа конците във Фламант от няколко дни. Победителят в не едно и две гастро състезания е диригент в кухнята и мениджмънта на ресторанта до стадион Ботев и днес представи новото меню пред медиите. В него са включени вкусотии от различните европейски кухни. Янков измайстори някои уникални шедьовъра за гастро сбирката- топки от говеждо със синьо сирене, краставички и босилек, гъши дроб върху канапе от сладко от червен ананас, картофено пюре с пастърма и прочие. 
Както обикновено гъшият дроб е на особена почит сред ценителите
Тотален хит обаче е магарешкото месо. То се пече на плоча и се сервира със манатарки и мащерка, за да се усети по-добре вкуса му. На плоча се приготвя и конското бонфиле. Една от любимите рецепти на Янков е глазиран елен с мус от целина и домашен мармалад от боровинки. Скаридите се готвят с мед и коняк, чери, чипс от портокал и горска мента. “Целта ми е да направя оригинално меню за хората, които са противници на кръчмарските манджи. При мен такива няма да има. Цените са достъпни, за да може повече хора да си позволят да опитат различното ястие”, казва Петър,
докато приготвя карамелизиран банан с лют пипер по африканска рецепта. Янков ще реже лентата официално на 21 октомври, но заведението вече работи на пълни обороти и посреща фенове на качествената кулинария.
Дори традиционното пилешко се поднася в нетрадиционен вид и вкус

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина