Актуално

Надежда Шиндева от Тракия отбеляза 100-тния си рожден ден

Отгледала е две деца, трима внука и шестима правнука

Стогодишнина посрещна Надежда Шиндева от „Тракия“. Районният кмет Костадин Димитров лично я поздрави за вековния юбилей. Тази сутрин от името на администрацията той я зарадва с празнична торта и й връчи специална грамота.

„Много са 100 години, да си жива и здрава!“, пожела й кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. „На мен ми се видяха малко“, отвърна му баба Надежда и му разказа за семейството и живота си.

Надежда  Шиндева е родена на 01.07.1918 г. в Пловдив.  Отгледала е две деца, трима внука и шестима правнука. Вчера членовете на семейство са се събрали  от чужбина и България, за да отпразнуват юбилея.

„Диетата ни бе сиромашка –  фасул и леща, а за празниците слагахме на трапезата агнешко. Работила съм всякаква домакинска работа, и съм копала, и съм тъкала“, сподели рецептата си за дълголетие Надежда Шиндева. „Мъжът ми бе шивач. И аз съм го слушала, и той ме е слушал“, каза столетницата. Всяко лято прекарвали на село Свежен на чист въздух и природа, разказа още тя.

На Костадин Димитров и представителите на кметството 100-годишната Надежда Шиндева подари Библия и им пожела винаги да бъдат позитивни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина