Читател: Защо инсталацията pLOVEdiv е в това състояние?

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа

Защо инсталацията pLOVEdiv е в това състояние? Това пита в писмо до медиите и институциите читателят ни Костадин Калайджиев. Той припомня, че тази намеса в градска среда, изцяло дело на пловдивски творци, се превърна в последните години в една от разпознаваемите марки на града ни по света. Към днешна дата обаче е видно, че надписът не се поддържа.

„ Този модерен градски символ е занемарен и изпочупен, на път скоро и вероятно да изчезне безследно. Нито харчи много ток, нито е скъп за поддръжка, а и вече е защитен откъм достъп от недоброжелатели”, отбелязва Калайджиев, припомняйки, че преди години неизвестни вандали бяха потрошили буквите.

Той задава следните въпроси на община Пловдив:
– Какви стъпки ще бъдат предприети по възстановяването на целостта и изправността на светещите букви?
– Кога ще бъдат предприети стъпките?
– Кой отговаря за поддръжката и изправността му в момента?
– Защо към днешна дата надписът е в това състояние – със счупени/липсващи бели и цветни букви, и несветещ?

Hisilicon Balong

„ Надявам се в най-кратки срокове общината да възстанови първоначалния вид и изправност на надписа, както и да го пуска да свети. И денем, и нощем, тази разпознаваме марка на града ни привлича и радва погледите на неговите граждани и гости”, допълва Костадин Калайджиев.

Споделете ни във:

11 коментара за “Читател: Защо инсталацията pLOVEdiv е в това състояние?

 1. Красотата на майсторски изградена ЛИЦЕВА зидария от естествен камък сиенит -типична само за Града- не биваше да се закрие с найлонови “подобрения” за време по-дълго от “мероприятието” без изрично разрешение от собственика на авторски права арх. д-р Кольо ФИЧЕВ.
  Ясно?

 2. Свиквайте плавдивчени,,,ааа ама чакай то не останали такива вече в града, мискузи хахаха каза:

  Еманацията на 12 години ГРЕБ в града. Всичко е в период на полуразпад, някъде вече в пълен.

  1. Кореняците се спасяват от Града още от епохата на КУРШУМ ХАН (арх. Стефан Джаков) та през НАЧО Диктатурата (на Пролетариата) обезлюдил Трихълмието, та комунистическите назначения като един върховен селяндур за Клет МИШЕВ ако не му греша името . . . има му по’трета в рамка и съкло наред с Панев, със баскетБОЛНИЯ мозъклия и с крадливия КлептоКрат за който ГЕРБ гласи ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ ЗА МАНДАТ-ТРИ ТА ДО . . . . ДАВНОСТ

   Альо, прокуратурците, от сутеньори не си отвличайте вниманието!

   1. ЗАТОВА НИ ПАРАШУТИРАТ МЕКИТЕ ЮЧБУНАРСКИ КИТКИ “Sofia Design Week” / “Sofia Dance WEEK”, “Пловдив за ЕДНО” и всЕкакви властелини из Трихълмието дето сред истинските акули нямат шанс да оцелеят – та дори до средновековния фанатичен *р*вославен МУТРО’ПОЛИТ’ик

 3. Не може Градът да очаква от отрудените заплатаджии в Пловдив’2029 или Пловдив’2222 или ‘3333 да …ПОДДЪРЖАТ.

  Съсипващото темпо на творчество на НОВА ПРОДУКЦИЯ изхаби даже жилавата “блондинка” Радка Пирадка!

  Украсата =както за Априлски Пленум и подобни светли тържества= трае докато отшуми кудкудякането и възторжените нестихващи аплодисменти. Затова “украшението” е изпълнено във временен материал, то е пластмасово / найлоново / нетрайно. Ако трябва да бъде увековечено, има творец напиращ да разкраси в БРОНЗ ЦЕНТЪРо.

  (За чудене е като как така простяните ГАЩИ из уличките на “капано” се задържаха повече от два сезона; а и от друга страна неясно е над коя уличка да намерим съответстващите им пъстроцветни (“от всички цветове” както накараха дечицата ни да скандирВат!) СУТИЕНИ?)

  1. След което неотложно да се отстрани от стъпалата на Каменица идиотският TOGETHER в който онзи ден се претрепа едно момченце. (Луд на шарено се радва!)

   Минало-бешело “Пловдив за ЕДНО” тая “платформа” Зам-Кмет П.П. да си я натика където ще, но не напук на Града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.