АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Бойко Борисов инспектира изграждането на дублиращи кладенци в Брестовица

До 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни, отбеляза премиерът

Премиерът Бойко Бориков инспектира изграждането на три дублиращи сондажни кладенци в село Брестовица, които трябва да решат проблема с водата там.

Тези нови източници на питейна вода са временното решение, което ще осигури максимално бързо достъп на хората до качествена питейна вода. Старите кладенци ще се тампонират и изолират, за да не се допусне замърсяване на чистата вода. Паралелно с това ще се изгради нов довеждащ водопровод от 8 км, както и ще се подмени цялата вътрешна водопроводна мрежа в селото.

“ Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни“, написа в личния си профил министър-председателят.


На обекта в Брестовица го посрещна областният управител и почти сигурен водач на листата на ГЕРБ в областта Дани Каназирева, както и шефът на ВиК – Пловдив Спартак Николов. Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

„Ако им унищожиш лозята тук, трябва да ни бият с камъни“, каза Бойко Борисов.

“ Благодарете на кмета, че обяви бедствено положение, за да може всички процедури да се задвижат“, обърна се премиерът към Дани Каназирева.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Очаква се министър-председателят да посети днес и Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Идват избори и всички Мейнстрийм медии облъчват здраво – ГЕРБ от сутрин до вечер. Днес по БТВ в цялото сутрешно предаване – Кунчев, Сачева, Харизанов и накрая оная, която Слави изгони и сега ще води листата на ГЕРБ. Аман вече от тиквопоклонници. Поне в регионалните медии има малко плурализъм.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина