АктуалноГрадътНовини

Частник строи нова общинска болница и хоспис до Белодробна

Настанените украински бежанци ще останат в сградата си до края на войната, категоричен е кметът Здравко Димитров

Общинска болница и общински хоспис ще изгради частен инвеститор на терена до Белодробна болница. Условието за изграждането им е в първите 10 години да се използва от инвеститора съществуващата сграда, а новите постройки да са под тяхно управление – 30 години. Инвестиционното намерение е на „Св. Каридат“.

Там ще се извършва палиативно лечение, нещо което липсваше на Пловдив, обясни кметът Здравко Димитров. Това ще бъдат общински сгради, които ще получим срещу това безвъзмездно право за строеж и периодът, в който ще се използва от инвеститора, каза още той.

Появиха се притеснения след постове в социалните мрежи, че украинските бежанци, които са настанени в съществуващата сграда, ще бъдат изгонени, но Димитров отрече информацията. Бежанците остават, това е категорично и ще бъде записано, ще останат до края на войната. Хората ще си проектират, искат да инвестират, нека да го правят, коментира кметът Здравко Димитров. Това го коментирахме на оперативка, да се запише и е пропуск, но ще го добавим, бежанците да останат до края на войната, добави и зам.-кметът Титюков.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина