АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Чалгата се завръща в Капана

Близо 10 години, след като ъндърграунда победи чалгата в Капана, тенденцията отново се обръща. Поп- фолка се завръща в квартала, на мястото на алтернативния клуб VOID, който официално затвори врати. Тъкмо VOID бе емблемата на отстъплението на чалгата от Капана, след като отвори врати на мястото на бивш такъв клуб на улица „Братя Пулиеви“ с излаз и на ул. „Атанас Самоковеца“. Сега ситуацията се обръща.

VOID посрещна стотици събития през тези години. Заведението отваряше врати само за концерти, при това предимно през уикендите. Бе известно с перфектните си звук и осветление. Това обаче вече е в миналото.

Очаква се новия поп-фолк клуб да заработи през пролетта.

Тогава вероятно ще отвори и още едно ново заведение на улица „Братя Пулиеви“, на ъгъла до „Мармалад“. Слуховете са, че там инвестира създателят на Планет клуб Владимир Вишански.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

22 коментари

   1. …отдавна се перчи та се запомня този „ИМЕНИТ“ мъдрец на Име

    КАТИЛ МЛАДИЙ горкият

    (те се конкурират с един *р*воверен“
    „Аятоллллах Хуманен’ бая закачлив и остроумен)

  1. Е как, винаги е било така- най- отявлените лапачи на Путлер са изявени Оркофили и фенове на Педерацията, техните ватници и останалата сволач. Скоро ще ядат свернокорейски гавна , дружно вместе.

 1. В града на Помаците и Ахмаците е така, култура всяка оставете, како Минке…баси леша утрепан е този град вече.

 2. брао, боби михалав и Лече ще са там на откиването, нали?! И боко суджука, Пеееф, как Мара, Иваната и прокураор Сарафич каза:

  Ганьо Селяндура си иска примитивите , смардливитв джукести мастии и потните брадати козли, найлонките с дъх на крака и лигите, течащи от устенцата, клекнали в кенефите в 3 сутринта,,,мила родна Кочина и бантусите – неевропейци е нея.

  1. абе на П*ткана фамилното име знае ли го някой?

   Директорът с когото тя съжителства заради СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО не се е подписал за съпруг.

   Децата й били от най-разнообразни бащинства, казват…?

   Да не би да е Йехова, милата, или Мормон?

   Само питам де, напоследък с тая П*ТКАНИЗАЦИЯ

 3. Защо има изненадани? Капана сега без чалга е ядене, пиене, наркотици и нулева култура с крафт бира за 8 лв? Улицата пред Мармалад си е чиста чалга, без чалга засега – разликата е в псевдо-хипита и хората, които после се прехвърлят по чалготеките. Ама това беше готино, като правиха пари заведенията на псевдо културните. Жалко. Трябваше още в началото да се забрани продажбата на алкохоли и шумната музика и можеше да остане малко място за култура.

 4. … КАКВА ПО-ПОБЕДОНОДНА „ИНДУСТРИЯ“ ОТ ДОБРАТА СТАРА ЧАЛГА?

  НАРОДЕЦЪТ СЕ НУЖДАЕ…!

  ГЛАС НАРОДЕН – ГЛАС БОЖИ!

  Я ОТИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ СВЕТА МАРИНА ШОПА МИКИ ПОПА КАК Я НАГИЗДИ КАТО ЮЧБУНАРСКА ФЛЬОРЦА!

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛето претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като непрогледното „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ- та друго отношение не заслужава

    1. Ваше Превъзходителство не сте тъдявашен. Личи си по стилистиката, по изяществото, по колтуртат!

     ОБАЧЕ ЗАЩО БИЕТЕ НЕГРИТЕ, А? А?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина