Бутнаха председателя на парламента – ВИДЕО

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Никола Минчев

Нова коалиция: ИТН, ГЕРБ, БСП и Възраждане подкрепи смяната на председателя на Народното събрание

Със 125 гласа „за“ , 113 „против“ и 1 „въздържал се“, народните избарници освободиха Никола Минчев от ПП „Продължаваме промяната“ като председател на НС.

Българските депутати започнаха работния си ден с дебат по поисканата от „Има такъв народ“ оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Дебатът продължи и след 14 часа. Припомняме, че според вносителите той нарушава правилника за работа на парламента. Под мотивите подписи са положили 120 народни представители от ИТН, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“.

Искането за оставка на Минчев няма нищо общо с професионалното му поведение, заявиха от „Продължаваме Промяната“ ПП.

В пленарна зала присъства премиерът Кирил Петков, който отмени посещението си в Азербайджан, за да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на за председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщиха от правителствената пресслужба. В НС бяха още Асен Василев, Корнелия Нинова, Калина Константинова и част от министрите.

Вече 2 часа слушам тази дискусия и се чудя защо 120 депутата слагат най-големия приоритет на Република България да е гласуването на оставката на Никола Минчев. Нима оставката на Никола Минчев е по-важна от цените на тока, нима е по-важна и нивата на пенсиите. Нима вие предпочетохте да прекарате 2 часа като по-важна тема от данъчните облекчения за младите семейства. Нима вие решихте, че няма нужда в момента да приемате един поне от 22 -та закона за да усвоим 12 милиарда по Плана за възстановяване. Но вие казахте, че всичко това не е важно,“ коментира Кирил Петков дебатите преди гласуването.

Вижте подробности в приложеното видео

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ заяви, че няма по-логичен ход от това Ива Митева, която ръководеше предния парламент, отново да стане председател на Народното събрание.

„За мен беше чест, е и ще продължи да бъде, на първо място, че влязох в Народното събрание – храмът на българската държавност. А още по-голяма чест, която вие ми оказахте на трети декември, да ме направите пръв сред равни“, заяви председателят на парламента Никола Минчев от трибуната на Народното събрание.

„Всички знаем, че истинското основание да се иска моята оставка е същото, което стои и зад вота на недоворие другата седмица. В пленарната зала има ново мнозинство. Новооформящото се мнозинство не само не носи промяна, а твърдо ще съхрани стария модел“, обави още Минчев.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Бутнаха председателя на парламента – ВИДЕО

  1. Да си събора багажа канадеца и марш от България ,утрепка скапана!Родоотстъпник до родоотстъпника в тая коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.