АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотИзбор на редактораНовини

Бутнаха емблематичен ресторант в Капана

Още един знаков обект в квартал Капана замина завинаги в историята. Събориха бившето италианско бистро „Марамао”, за което в Под тепето бяхме писали още през далечната вече 2015г.

Култовото заведение на Фредерико бе сравнено със земята, като само пещта за вкусните му, тънки и хрупкави пици остава да стърчи героично в двора на улица „Стефан Веркович” 6. Както може да се очаква, там скоро ще бъдат реализирани инвестиционни намерения и вероятно ще се появи поредната жилищна кооперация в Капана.

„Марамао” отвори врати в края на 2012г. и бързо се превърна в алтернативно и доста апокрифно място за почитателите на италианската кулинария. Фреди, родом от малко градче в района на Тоскана, готвеше и сервираше вкусотиите си на всеки свой клиент. Той обаче се разболя и затвори заведението си преди няколко години, като дълго време за мястото се търсеше нов стопанин, но така и не се намери такъв.

С вкус на Южна Италия зад ъгъла в Капана

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина