АктуалноВластИзбориНовини

Бутане в Парламента, депутатите на косъм от ръкопашен бой

Прекъснаха излъчването на живо и дадоха почивка, за да се успокоят  – ВИДЕО

Дневният ред на Народното събрание бе очаквано изместен, след снощните събития в страната, при които бе арестуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Работата на депутатите започна с декларация от страна на ПП на ГЕРБ-СДС, прочетена на трибуната от Даниел Митов, които определи задържането на бившия премиер, като „извършено покушение срещу българската държава“.

„Хлябът е скъп, а зрелищата – безплатни. Да, никой не е над закона, но това важи и за тези, които нарушават конституцията“, заяви Митов.

На думите му от парламентарната група на Продължаваме промяната реагираха с викове.  Андрей Гюров също заяви, че няма никой над закона. Докато председателят на групата депутати от ПП се опитваше да се изкаже, народните избраници от ГЕРБ скандираха „Оставка!“.

Напрежението ескалира допълнително когато шефът на Парламента Никола Минчев репликира от президиума към групата на ГЕРБ: Вие нямаше ли да сте в 9 часа пред МС и да скандирате точно това.

От ГЕРБ реагираха на думи на Георги Свиленски от ПГ на БСП, че всеки един от партията на Борисов е съпричастен към това което се случва.

В този момент няколко депутата от опозицията скочиха към трибуната и се получи сблъсък, за да успокои напрежението председателят на парламента даде 20 минути почивка.

На кадрите в прикаченото видео се вижда пловдивския депутат Иван Петков, който блъска свой колега.

сблъсък в НС

По-рано днес премиерът Кирил Пектов коментира арестите така: Никой не трябва да изпитва страх от истината.

Още по темата четете в статията Адв. Екимджиев: Менда Стоянова научаваше от телевизията, че е арестувана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина