АктуалноНовини

Адв. Екимджиев: Менда Стоянова научаваше от телевизията, че е арестувана

„Менда Стоянова научаваше от телевизията, че е арестувана. Това оставя горчив вкус“, коментира адв. Михаил Екимджиев пред бТВ тази сутрин арестите снощи. Той разкри, че с него се е свързала бившата председателка на бюджетната комисия в парламента. Вчера МВР съобщи, че тя също е сред задържаните, а в последствие се оказа, че не е така. Тя е потърсила Екимджиев, тъй като знае, че се занимава с дела в Страсбург.

„Заради това злепоставяне, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана – това наистина е проблем с презумпцията за невиновност“, коментира адвокатът.

„Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите действия по разследване, като арестите, претърсвания и изземвания“, заяви адвокат Михаил Екимджиев пред bTV по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

„Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и вече можеше да е в Дубай или Сърбия“, каза още Екимджиев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Олигарха Тотев защо не е в ареста и той!? Ограби Пловдив и продължава да лапа от олигарският си бизнес, който създаде по време на управлението си като кмет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина