АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

БСП-Пловдив: Способността на кмета да управлява общината приключи

Изпълнителното Бюро на Градски Съвет на БСП-Пловдив излезе днес с декларация по повод поисканата оставка на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров – Зико от лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, че в събота в града на тепетата Борисов пристигна в хотел „Империал“, където бе посрещнат от местния лидер Иван Тотев, зам.-кметове от кабинета на Зико, общински съветници от ГЕРБ и активисти на партията, но кметът Димитров липсваше. Там той заяви: „Ако ми е приятел, Зико трябва да отиде и да си депозира оставката“.

Отговорът на кмета не закъсня: Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка.

Първите реакции дойдоха от обединение Демократична България. Веселина Александрова коментира, че с този акт Борисов предизборно спасява имиджа на ГЕРБ в Пловдив, а Йордан Иванов заяви, че Поведението на Бойко Борисов е истинска обида за всеки един пловдивчанин.

Втората политическа реакция дойде тази сутрин от централата на разединената Столетница под тепетата. В декларацията на така наречените „хора на Нинова“ в Пловдив PR-акцията на Борисов се определя като:

„… Недвусмислен сигнал, сочещ че Борисов сменя курса и взима със себе си цялата структура на партията, която оттук нататък ще се обърне категорично срещу управляващия кръг на Димитров…, по един или друг начин, способността на кмета да управлява общината, приключи.“

Ето и пълният текст на позицията:

„Гражданите на гр. Пловдив, наблюдаваме с безпокойство изострящата се конфронтация между феновете на двата пловдивски тима ПФК „Локомотив“ и  ПФК „Ботев“. Привържениците на двата футболни отбора с право са гневни на кмета и неговата администрация.

Нека припомним, че строителните дейности по двата стадиона започнаха по времето на предишния кмет от ГЕРБ – Иван Тотев. През 2020 г. правителството на ГЕРБ предостави на гр. Пловдив 37 млн. лв. за двата стадиона. Международната практика в изграждането на такива стадиони показва, че стойността на една седалка е от 2000 до 2500 евро. Разбира се, това е цялата стойност на стадиона, разделена на броя на местата. За изграждането на стадион „Христо Ботев“ с 18 777 броя места са необходими минимум 60 млн. лв., а за „Локомотив“ – 30 млн. лв. Това означава, че правителството и кметът на ГЕРБ Здравко Димитров са били наясно още през 2020 година, че ще са нужни още финансови ресурси за завършване на стадионите и за придобиване на съответната категория на УЕФА.

Хаосът в периода 2020–2023 г. показва липсата на най-необходимите знания и умения да се управлява инвестиционен процес. Общината и строителят се обвиняват взаимно във всички грехове, а липсата на информация и фрапиращите ремонтни дейности на стадион „Христо Ботев“ с право предизвикват феновете да блокират улици и площади. Сега е дошъл моментът общината да концентрира всички ресурси в завършването на стадионите. Прехвърлянето на тежестта и вината на следващата администрация е бягство от отговорност. Най-важното е да не се правят компромиси с качеството и изпълнението на всички необходими системи за категория IV на УЕФА. И двата стадиона са необходими на гр. Пловдив, без да се прави разлика между клубовете.

Прехвърлянето на вината само към кмета Здравко Димитров, който винаги е бил част от ГЕРБ и като такъв е бил и народен представител, както и областен управител, е лицемерие и евтин PR от страна на Бойко Борисов и Иван Тотев, който управлява общинските съветници от ГЕРБ в гр. Пловдив, които бурно ръкопляскаха на своя лидер относно оставката на техния кмет.

Вчерашната PR акция е опит ГЕРБ да се покаже с чисто лице, а в същото време вината да поеме човек, за когото да кажат, че не е част от тях. А това е откровена лъжа. Това са поредните медийни изяви в гр. Пловдив на Бойко Борисов, които целят прикриване на истинските факти, както беше с пробива под „Водната плата“, с фиаското с „Международен Панаир“ АД, а сега и с двата стадиона.

ГЕРБ, в това число и кметът Здравко Димитров, и на национално, и на местно ниво трябва да си понесат отговорността за това, че вече десет години не могат да завършат стадионите. Това е част от поредните провали в местната политика на ГЕРБ. Примерите в тази насока са много: зоологическата градина, басейн „Младост“, редица инфраструктурни обекти и арогантният опит за застрояване на 81 дка. край Гребната база, като някои от тях дори са наследство от негативното управление на Иван Тотев!  

Предвид гореизложеното, Изпълнителното Бюро на Градския Съвет на БСП-Пловдив заявява своята категорична позиция, че разпадът в управлението на ГЕРБ в гр. Пловдив е следствие от системната им политическа немощ да се справят с проблемите на гражданите. Решението е в смяната на този порочен модел!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. БСП като пълни некадърници, особено тези от снимката не трябва да се допускат до постове. Жоро Хормона, уволнен за търговия с влияние. За дъщеря му с фалшивата диплома няма говорим. Бебето, известен само в махалата.

  2. Време е всички, който правят кариера в тая община и които станаха милионери покрай нея да си заминават. Титюците, Тотев и сие веднага след Здравко. Заедно са в това пълно бездействие. Само кражба и каране на служебни коли. Те затова са там. Нищо за хората, всичко,което правят,за собствения си джоб го правят.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина