Близо 1,5 милиона лева са нужни за довършването на спортен комплекс „Дунав”

Актуално Изпод тепето Новини

Близо 1,5 милиона лева трябва да бъдат заложени в бюджета на града за 2021г. за довършването на спортен комплекс „Дунав”, строителството на който започна миналата година. Това се разбра при днешната инспекция на обекта, направена от зам.-кмета Георги Титюков и колегата му в ръководния екип на общината Пламен Райчев. Проектът ще струва общо 3,5 милиона без ДДС, а финансирането бе разделено в две бюджетни години.

„ Не е ясно кога ще бъде готова залата, тъй като отговорът на този въпрос се крие във финансирането. 1 450 000 лв. са от тазгодишния бюджет, Толкова останаха и за следващата година”, каза Георги Титюков. Днес на обекта бяха проектантът арх. Диана Бакалова и представители на фирмата изпълнител „Пирс-Д”.

Спортен комплекс „Дунав” се строи в парцел с големина малко над 5300 квадратни метра. РЗП-то е около 3500 кв.м. Високата зала ще отговаря за над 20 видя спорт на закрито и е с височина близо 14 метра, за да отговаря на изискванията и за художествена гимнастика.

„ Тук може да бъде преместен най-големия клуб по художествена гимнастика Тракия, ако бъде затворена зала Чайка при стадион Пловдив. В южната част има двуетажна сграда с фитнес и съблекални, стаи за треньори, конферентна зала на долното ниво, а на горното ще има зала от 800 квадрата с подвижна преграда в средата. Тя е предвидена изцяло за нуждите на клуба по аеробика „АМД”. Между двете зали ще има двуетажно тяло, което ще разпределя потоците между двете зали и ще включва рецепция, кафене, съблекални и сервизни помещения. На покривите има предвидени фотоволтаични панели. На втория етап ще бъде съборена старата зала и на нейно място ще има паркова зона плюс две игрища с мултифункционална настилка”, обясни на място Георги Титюков.

Според някои архитекти, в този си вид проектът не се вписва в градската среда там и високата зяла е трябвало да бъде вкопана в земята, за да не се издига на 14 метра височина. Такава е най-честата практика при подобни обекти в жилищни квартали в много европейски страни.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.