АктуалноГрадътМненияНовини

Бизнесът за Пловдив настоява за кръстовище на 2 нива на кръговото на Пазарджишко шосе

За кръстовище на две нива настоява сдружение Бизнесът за Пловдив в позиция, която от организацията пратиха до медиите. Заради образуващите се задръствания там и с оглед на това, че разширяването на Околовръстното шосе на Пловдив бе обявен за обект от национално значение от Министерски съвет, членовете на сдружението са категорични, че следва да се мисли и за надлез над колелото, като той бъзе обособен като самостоятелен обект.

„ Ежедневните задръствания на Околовръстен път Пловдив и в частност кръгово кръстовище на път II-86 създават огромно неудобство на шофьорите. Основният трафик в целия околовръстен път се акумулира в това кръстовище. Задръстванията се простират в посока север-юг и в посока изток-запад. Предвид факта, че обхода на Пловдив е обявен за обект от национално значение, с решение на МС, както и поради това, че знaчитeлнa чacт oт тpaнзитнитe пoтoци пpeминaвaт пpeз гpaдa, изгpaждaнeтo нa висококачествен и безопасен по всички национални и европейски стандарти, път e oт изĸлючитeлнo знaчeниe зa ocигypявaнe нa нaй- ĸpaтĸa ĸoмyниĸaциoннa вpъзĸa. Ние от СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ настояваме за  изграждането на кръстовище на две нива, като транзитно преминаващия трафик върви на второто ниво, а трафикът с промяна на посоката остава през долното кръгово ниво”, се казва в позицията на сдружението.

От там се мотивират, че с едно такова решение няма да има конфликтни точки на двата потока и движението ще бъде „отпушено“. Според бизнеса, необходимо е строителството на този пътен възел да бъде обособен като  самостоятелен обект, който да бъде проектиран възможно най-бързо и построен преди изпълнението на целия околовръстен път.

„ Предварителното изпълнение на този пътен възел трябва да бъде съобразен изцяло с бъдещия  проект за пътя. Считаме, че тези предложения ще освободят основния пътен трафик, който в момента е силно натоварен. СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ ще настоява да се  предприемат съответните действия и  процедури, които съпътстват необходимите промени, от които зависят както живота и здравето на хората, така и икономическото и социалното развитие на Област Пловдив”, добавят от СНЦ „Бизнесът за Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Околовръстния път трябва да е както е направен в софия на Околовръстния път. С ленти за включване в движението и напускане също. Една лента в посока недостатъчно детелина също надлез. Асеновград пътя е по широк ремонт на ремонта защото предварително. Пример софия- плавдив един час и още един час по околовръстния път.

  2. Тоя бизнес, нищо не е направил за Пловдив, а само иска. Стига с техните прищевки. Нали са бизнесмени, имат пари да си го направят като искат. Аман от претенциите им, живеят на гърба на пловдивчани.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина