АктуалноГрадътМненияНовини

Министърът на образованието: Умните технологии са на преден план в съвременното образование

„Темата на днешната конференция е свързана с две много важни страни на съвременното образование – два елемента, които в следващите години ще дадат нов път на развитие на съвременните образователни системи“. С тези думи министърът на образованието проф. д-р Галин Цоков откри Националната конференция: „Социално-емоционално обучение в квалификацията на учителите“. Тридневният форум се организира от Департамента по квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

В приветственото си слово министър Цоков подчерта, че концепцията на Образование 5.0, оформила се след пандемията, извежда на преден план в развитието на съвременното обучение умните технологии, от една страна, а от друга – развитието на личността на детето и на ученика, и то точно чрез социалното и емоционалното учене. Тези две страни на практика могат да променят съвременните образователни стратегии, добави той.

Програмата на националната конференция: „Социално-емоционално обучение в квалификацията на учителите“ предвижда работа в три панела и един майсторски клас. Ще бъдат обсъдени иновативни подходи, добри практики и получени резултати от изследванията на най-добрите специалисти в страната по проблемите на социално-емоционалното обучение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина