Автобус от Автогара Родопи ще превозва пътници от и до Летище Пловдив – ВИДЕО

Актуално Градът Новини
Летище Пловдив

Предложението дойде от Община Пловдив, предстои да бъде гледано на Областен транспортен съвет, съобщи Ангел Стоев

Зам.-кметът Тодор Чонов е предложил, от името на Община Пловдив по време на днешната работна среща, свикана от областния управител Ангел Стоев за решаване на проблема с липсата на транспортна връзка от града до аеропорта и обратно, да бъде разкрита автобусна линия от града към летището и обратно.

Това съобщи областният управител след края на заседанието, на което присъстваха кметове на общините Пловдив, Асеновград, Родопи и  директорът на летището Лъчезар Миленчев.

“Автобусите ще бъдат с вместимост до 72-ма души. Половината места ще са за правостоящи. Това би било чудесно, защото ние очакваме след 3 ноември тази година по 10 полета на седмица, или по 40-50 на месец“, коментира Ангел Стоев.

Вижте още във видеото.

Областният управител каза още, че кметът на община Родопи Павел Михайлов е предложил тази автобусна линия да работи и през деня и да обслужва селищата и фирмите по пътя Пловдив-Асеновград, със спирка в село Крумово, което се е разраснало до 3500 души.

Надявам се, че превозвачите ще видят икономически смисъл в една подобна дейност, заяви още областният управител.

Областният управител препоръча летището да обяви конкурс за таксиметрови фирми по модела на летище „София“, с които да се допълни обслужването.

Срещата се оказа съвсем навременна, тъй като от вчера има решение за вливане на летище „София“ към летище „Пловдив“. Очакват се около 30 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в подобрение на инфраструктурата, включително и за изграждането на карго терминал, с какъвто аеропортът към момента не разполага, обяви Лъчезар Миленчев, изпълнителен директор на летище „Пловдив“.

Подробности четете ТУК.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Автобус от Автогара Родопи ще превозва пътници от и до Летище Пловдив – ВИДЕО

  1. Асеновградската жп линия минава съвсем близо до летището има междинна спирка до музея на авиацията, на спирката има паркинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.