АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Пореден скок в заболеваемостта за региона: 340,6 на 100 000 души население

225 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област на 2 септември

Активните случаи в областта са 2352, на домашно лечение са 1895 души, а под карантина са поставени 3378

225 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област на 2 септември, според Единния информационен портал. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 24 пациенти, а на домашно лечение са 191. Сред новодиагностицираните са един стоматолог, медицинска сестра и двама санитари. Двуседмичната заболеваемост е 340,6 на 100 000 души население.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 457, като 414 от тях са на терапевтично лечение, 43 – на интензивно, 30 са интубирани.

В резултат на COVID-19 са починали двама души – мъж на 63 години и жена на 84. И двамата са имали придружаващи заболявания.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 207 повиквания. От тях 42 са свързани с COVID-19. В Пловдив са хоспитализирани 17 души, а в областта – 8. На домашно лечение са оставени 17.

Според Националната информационна система случаите на инфекцията в областта от началото на епидемията са общо 40 776. Оздравелите са 36 208, починалите – 2206.

Активните случаи в областта са 2352. На домашно лечение са 1895 души. Под карантина са поставени 3378.

Броят на официално обявените случаи в Единния информационен портал и регистрираните случаи за Пловдивска област в информационната система за COVID-19 не винаги е еднакъв, поради пренасочване на пациенти от други области. Например: пациент, диагностициран на 13.08.2021 г. в София, при епидемиологичното проучване посочва постоянен адрес в област Пловдив и случаят се отчита към РЗИ – Пловдив и обратно, уточняват от РЗИ.

В ежедневната справка се посочва броя на починалите с COVID-19, а в общия брой починали се регистрират и тези починали по други причини, но с положителен резултат за COVID-19.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

 1. Сега като отворят училищата и безбройните Оневерситети та сгъчкат натясно населението без проветряване и без маски глей к’во става.

  Китайския вирус щадеше младите и децата, ала индийският ДЕЛТА мутира и надхитри . . . света. Кара наред. (Но пък трае за кратко…)

  Само казвам, де

  1. Лечение няма изобретено, затова е ПАНдемия.
   Пипне ли те – сам се оправяй, никакви д-ри, никакви „легла“ не помагат.
   Хорицата отдавна разбраха тази проста истина и се крият в задната стаичка на сухари и чешмяна. Истината прозира в Регистъра ГРАО за раждаемост/см. = където мъдреци като тебе не се сещат да проверяват. А и да се сетиш – пазят го като Държавна Тайна и го охраняват.
   БХРАсоциация на милионерЦите и милионерКите нека си блокират кръстовищата щом калинките в селсъвета им позволяват. Файда? = СУХО!

   1. Официалните статистики ако не са стъкмистики, са само от БОЛНИЧНИТЕ източници, където само будали ходят.

    Бройките на ПОГРЕБЕНИЯ (Регистър ГРАО) без увъртания за „диагнози“ а просто наред, общи цифри по седмици пък ние ще се сещаме са по-достоверни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина