Актуално

Арестуваха хотелиера Пасков и Владо Кучето

Двамата замесени в канал за фалшиви бандероли, разбит от пловдивските антимафиоти още през септември

Манекенката Борилова
Манекенката Борилова
Баш хотелиерът от Сандански Младен Пасков и ресторантьорът Владо Донков- Кучето бяха арестувани зарази връзка с разбития още през септември канал за фалшиви бандероли. Миналата година пловдивски антимафиоти арестуваха на автомагистрала Тракия манекенката Надя Борилова и 37-годишният й спътник, след като в БМВ-то им бяха открити 120 хиляди фалшиви бандерола. Вчера в ареста влязоха още двама, за които има подозрения, че са участвали в престъпната мрежа. 
Бизнесменът от Сандански Младен Пасков, който е брат на председателя на Асоциацията на хотелиерите в Сандански – Илия Пасков, и Донков са докарани в Пловдив след ареста. В петък съдът ще гледа мерките им за неотклонение.
Собственикът на хотел Европас в Сандански Младен Пасков и съдържателят на пицария  Фаетон в Благоевград Владо Донков, с прякор Кучето, са обвинени за съучастничество  на престъпна група, занимаваща се с  разпространение на фалшиви бандероли за акцизни стоки.
Пасков, който е и собственик на хотел Бодрост бил задържан в дома си в Сандански и е закаран с въоръжен конвой до Пловдив. Заедно с него до следствения ареста е транспортиран и Владо Донков. Той е открит от антимафиотите в хотела си в село Огняново, община Гърмен.
Арестът на двамата известни в Пиринско бизнесмени, става месеци след като служители на ГДБОП и дирекцията в Пловдив задържаха със 120 000 фалшиви бандероли  санданската манекенка Надя Борилова. Веднага след ареста на красавицата бе открита и нелегална дестилерия в Костенец. Тогава от МВР съобщиха, че вероятно фалшивите бандероли не са произведени в България. Сега обаче разследващи твърдят, че те се произвеждат в Пловдивско, откъдето тръгват за страната. Разследвайки Надя Борилова, полицаите от Пловдив се натъкнали на телефонни разговори между нея и бизнесмените Пасков и Донков. От разговорите според криминалистите ставало ясно, че двамата са съпричастни с разпределението на фалшивите бандероли. Повдигнатото вчера обвинение срещу тях е по чл. 241 от НК, визиращ “помагачество” при извършване на престъпление.
Не е изключено обаче на база събрани доказателства да се повдигнат обвинения и за участието им в организирана престъпна група. Според запознати в схемата участвали още двама популярни ресторантьори от  Пиринско, чиито имена засега от полицията не съобщават.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина