Актуално

Апокалипсис в Ботев

Българските футболисти на мирен протест, бойкотират мача с Локо Мездра

Бунтът и скандалите се водеха зад заключена врата
Бунтът и скандалите се водеха зад заключена врата
2012 за Ботев дойде. Тоталният апокалипсис в баталясания клуб настъпи днес с напълно справедливата стачка на освирепелите от безпаричие и глад български играчи. Футболистите твърдо заявиха, че бойкотират следващия мач на жълто-черните с Локо Мездра. Това се случи по време на днешните драматични преговори с поредния италианец, който дойде да купува отбора- Антонио Реки, който според запознати има печална футболна слава на Апенините. Бунтът на футболярите завърши с ултиматум към пишман президента Христолов и адзурите, който в общи линии звучи така “Няма сделка, няма тренировки и мачове”. “Ще идваме тук, ще бъдем край игрището, но няма да тренираме и няма да излизаме в официални срещи, докато Христолов и италианците не се споразумеят и не стиснат ръце. Ако до седмица няма сделка- Адио рагаце. Стягаме си багажериите и си тръгваме”, категорични са футболистите.Нищо не знаем, коментираха тъмнокожи футболисти, преди да си плюят на петите
Нищо не знаем, коментираха тъмнокожи футболисти, преди да си плюят на петите
По-песимистичните предрекоха скорошното погребение на най-стария български клуб, а оптимистите- още няколко месеца шмекерии край Бирената преди апокалипсиса.
Мизерията в отбора е пълна. Няма ток, вода, няма дори прах за пране, а екипите на играчите стоят мръсни и вмирисани. Скандалите днес се водеха зад заключена врата. Чужденците се мандахерцаха с куфарчета, готови да бягат далеч от взривоопасното местенце и неразбиращо вдигаха ръце на журналистически въпроси. “Не говорим нито български, нито италиански и въобще не знаем какво става”, избоботиха няколко чернокожи ритнитопковци, преди да си бият камшика и да вазират в неизвестна посока.
Бат Мите пък днес получи поредно кроше и е на косъм от нокаута. Пловдивският окръжен съд го осъди да заплати на Ирен Кръстева близо 740 хиляди лева- възстановяване на 200 000 лева, дадени под формата на капаро по несъстоялата се сделка, плюс неустойка в размер на капарото, плюс 320 000 лева, които са отишли по издръжката на клуба в края на 2008 година. Поредният италиански кандидат-купувач Антонио Реки (със светлата риза) се обяснява на футболисти и фенове
Поредният италиански кандидат-купувач Антонио Реки (със светлата риза) се обяснява на футболисти и фенове
Ето и решението на съда едно към едно:
“Пловдивския окръжен съд ОСЪДИ  ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ да заплати на „КОМПАКТ – МЕРИДИАН” ЕООД сумите от 400 000 лв., представляващи връщане от продавача на получен задатък от 200 000 лв. в двоен размер по Договор от 16.10.2008 г., сключен между страните, поради виновно неизпълнение на договора от ответника; и 319 286 лв., представляващи обезщетение за претърпени загуби поради виновно неизпълнение на задължения за продажба на акции по Договора от 16.10.2008 г., ведно със законна лихва върху главниците от датата на сезиране на съда 01.04.2009 г. до изплащане на сумите, и направените по делото разноски от 28 711,44 лв.
На 16.10.2008 г. в гр.София страните подписват писмен договор – „Предварителен договор за покупко – продажба на акции от капитала на „ПФК Ботев 1912 – Пловдив” АД. Ищецът е купувач, а ответникът е продавач. Ответникът се задължава да продаде на ищеца 137 700 броя поименни акции от капитала на „ПФК Ботев 1912- Пловдив” АД, представляващи 81 % от капитала му, СЛЕД вписване в ТР на увеличение на капитала от 1 000 000 лв. на 1 700 000 лв., разпределени в 170 000 акции с номинал от 10 лв., срещу цена от 2 000 000 лв.
Сключване на окончателния договор за продажба на акции е следвало да се извърши в срок от 60 календарни дни, считано от датата на подписване на договора /т.е. до 15.12.2008 г./, но не по – късно от 22.12.2008 г.
Христолов се е задължил в посочения срок да увеличи капитала на дружеството и  да промени устава. Поради късно внасяне – на 19.12.2008 г. на документите пред Агенцията по вписванията, увеличението на капитала и промяната на устава е вписано след 22.12.2008 г. Христолов в качеството си на мажоритарен собственик на акции и изпълнителен директор не е положил достатъчно грижи, като е бил длъжен, да внесе документите своевременно и това е попречило да бъде сключен окончателния договор в уговорения срок.
Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд гр.Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина