Апел: Държавата да спре безконтролния внос на плодове и зеленчуци!

Актуално Живот Избори 2021 Новини

За това призоваха земеделци от Община Марица

Заместник – кметът на община Марица Петър Минков апелира оторизираните органи да започнат да упражняват контролните си функции на границата, за да се спре безконтролния внос на плодове и зеленчуци. Той призова за намесата на държавата за неговото пресичане.

Това може да стане чрез въвеждането на защитни мита и строго проследяване на вноса, посочи той.

В момента масово оранжериите не са засети заради скъпата енергия, предупреди той на пресконференция на Обединени земеделци, свързана с рязкото повишаване на минималния осигурителен доход в бранша.

Фермери искат среща с министъра на земеделието, защото са категорични, че промените икономическата криза ще накарат много малки и средни производители да преминат в сивия сектор.

По думите на Миков 900 регистрирани земеделски стопанства в Община Марица ще бъдат засегнати от повишения праг на осигуровките.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Апел: Държавата да спре безконтролния внос на плодове и зеленчуци!

  1. Моля да бъдете точни!
    Какво да разбираме под държавата?
    Кой подписва документи?
    Отговорни за съсиоването на Българското селенчукопроизводство???

  2. Нашите спекуланти ревнаха! Ама как ще спре вносът, бе другари-комунисти, като вие сами казвате, че сте спряли производството? Защо не произвеждате по-качествени и по-евтини плодове и зеленчуци от Турция, Гърция и Македония, та да не купуваме вносните им боклуци?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.