95 нови случая на коронавирус само в град Пловдив, в понеделник обсъждат нови мерки

Актуално Градът Новини

6 медицински лица също са диагностицирани с вируса през изминалото денонощие

92 от потвърдените в областта 147 новодиагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие са от град Пловдив. 6 от тях са медицински лица – един лекар, 2 медицински сестри и 2 санитарки, както един общопрактикуващ лекар. Извършва се епидемиологично проучване, съобщиха от областния щаб.

Общо регистрирани в Националната информационна система с положителни проби от областта са 3280. Под карантина са 1988 лица. На домашно лечение са 1085 лица.

Хоспитализирани случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лечение.

„Няма починали пациенти през изминалите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През денонощието 3 жени са приети в болница на лечение, като едната е в тежко състояние. Пациентките съответно са от общините Калояново, Пловдив и Родопи”, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Отново най-много са новорегистрираните случаи в Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по 3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да преценим ситуацията и да се обсъдят допълни противоепидемични мерки на територията на областта, съобщи областният управител.

Споделете ни във:

1 коментар за “95 нови случая на коронавирус само в град Пловдив, в понеделник обсъждат нови мерки

  1. ТЕ НЕКА “…в понеделник обсъждат нови мерки…” СИ ОБСЪЖДАТ НА ВОЛЯ, ДА СА НИ ЖИЕИ И ЗДРАВИ ЗАПЛАТАДЖИИТЕ.
    АЗ ПЪК С МОЙТА БУЙНА ПЕНЦИЙКА СЕ ЗАКЛЮЧВАМ В ЗАДНАТА СТАИЧКА НА СУХАРИ И ЧЕШМЯНА И УАЙФАЙ.
    Мъдреците нека ходят развеселени на стадиони, на кнцерти и “Академии”, кис-кис, по Великден пак ще си говорим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.