8 въпроса към кмета Здравко Димитров, които чакат отговор след обещаните 2 мнл. лв. на превозвачите

Актуално Гласове Новини Под лупа
Йордан Иванов

Йордан Иванов: Имам чувството, че в Пловдив транспортът се извършва от фондация в обществена полза, а не от търговски дружества

8 въпроса към кмета Здравко Димитров, които чакат отговор след обещаните 2 мнл. лв. на превозвачите, отправя общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов.

Припомняме, че се очаква на сесия утре местния парламент да разгледа предложението за обещаните допълнителни компенсации на транспортните фирми. (Превозвачите, след двучасова среща с кмета: Няма да стачкуваме – ВИДЕО) След работната среща между протестиращите и градоначлинка, обявинети предварително 1,5 млн. станаха 2 000 000 лева.

В тази връзка Йордан Иванов коментира, че през 2021 г. всички ние сме свидетели на поредния Большой театр, който се разиграва всяка година.

Превозвачите отново искат компенсации, защото и тази година работили на загуба. Плашат с протрести.

Имам чувството, че в Пловдив транспортът се извършва от фондация в обществена полза, а не от търговски дружества.

Защо въобще подписват договори, като са всяка година на загуба?

Какво е качеството на услугата обществен транспорт? Катастрофично.

Каква е редовността на автобусите? Практически я няма.

Каква е хигиената в автобусите? Силно занижена.

Какво е обслужването? Ужасно.

Как въобще е възможно в най-стария жив град в Европа, в европейска столица на културата, в университетски град, общественият транспорт да „изключва“ преди 22 часа?

Кой ще защити пловдичани?

Вместо Здравко Димитров да приветства аверите си (превозвачите на Пловдив) в офиса си и да се сговаря с тях да получат 2 млн. лв., нека излезе поне веднъж и да защити пловдивчани. Нека превозвачите да протестират и да спрат да возят, което ще е основание за прекратяване на договорите.

Какво е бъдещето на обществения транспорт в Пловдив?

Създаване на общинско предприятие и поетапно прехвърляне на линиите на обществения транспорт към него. Практически трябва да се спре с преподписването на договорите с тези фирми. Това е единственият начин да достъпим еврофондовете и да закупим нови екологични автобуси. Пловдив е единственият град, който си разруши тролейбусната мрежа и преотдава цялата услуга на частни компании. Това ни връзва ръцете да изградим екологичен транспорт.

И да, Здравко Димитров още утре на сесията ще трябва да отговаря на тези въпроси.

Изненада: Парите за превозвачите станаха 3 000 000

Споделете ни във:

4 thoughts on “8 въпроса към кмета Здравко Димитров, които чакат отговор след обещаните 2 мнл. лв. на превозвачите

  1. Преди крадеше селяндура Батаклиев, сега селяндура Ангелов! Свинете тук дори не си сменят кочината, а днес един баскетболист полуидиот ги храни в устата!

  2. Пловдив е уж голям град, но живота си тече провинциално. Една група “играчи” и политическият псевдоелит си дерибействат и мнозинството гледа отстрани и мига. Само вижте кмета, бившия кмет и топ-бизнесмените в града – слабо образовани, повечето спортисти, шофьори и милционери и почти никой с елитно образование.

  3. Целият разигран цирк ,беше по сценария!Ще стачкуваме!Главния герой каза сакън ,екате да говорим!На разгоеорите те поидкаха 1 той казацще дадем два!Сега вече станаха три!От тук на татък и един лев да им дадат ще трябва да отговарят!Когато унищожиха гр.транспорт не им дадоха допълнителни пари ,сега за тези може!Унищожиха общинския превозвач и сега раздават пари на ред!Намалихс им пробега с над 30%!Возят ни като чували с картофи с Щъркели!Не спират на спирките,не спазват разсписания и само искат и кмета бърза да раздава!Спрете поредната огромна кражба от парите на Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.