Кметът за превозвачите: Не са социално предприятие

Актуално Градът Избори 2021 Изпод тепето Новини

Няма как да стане да работят като социално предприятие. Така кметът Здравко Димитров коментира исканията на превозвачите за отпускане на допълнителни около 2 милиона лева, които да покрият натрупаните през годината загуби. Предложението за осигуряване на част от средствата ще се гледа на сесия на общински съвет утре. Парите ще бъдат взети от капиталовата програма, от определения за  отчуждителни процедури бюджет и от поръчката за надграждането на електронната система за таксуване в градски транспорт, която ще бъде пусната в началото на следващата година.

“ Утре ще има дебати при всички случаи. Възможно е някои да е против, но в крайна сметка реално билетите отдавна не са вдигани, горивата скочиха, пътуваха празни автобусите заради Ковид. Те са на загуба. Нормално е да има някаква сума да им бъде дадена. Няма как да стане те да работят като социално предприятие. Ще има дебати и там ще се роди истината. Сумата е под три милиона. Държа догодина да бъде предвидена една сума в общинския бюджет, за да няма напрежение“, коментира Здравко Димитров.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Кметът за превозвачите: Не са социално предприятие

  1. Те хубаво искат пари, но качеството на услугата какво е?? Мръсни автобуси, сърдити кондуктори/ки и изнервени шофьори. Кой е виновен?

  2. Те може да не са социално предприятие, но общината трябва да си извърши реформите в транспорта, които отлага, защото им е удобно на превозвачите общината да им е дойна крава … Кметът заслужава да му се иска оставката! Идват с искане за 1,5 млн, а получават 3 млн, а за гражданите – липсващи ремонти и дупки по улиците!

  3. Щом пътуват празни, да спрат някои линии или сходно. Общината не е също социално предприятие. За 2млн бая велоалеи могат да се изградят, по които да се придвижват хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.