Актуално

38 изловени при операция Наглите

МВР удари бандата за отвличания

МВР търси информация за тези лица
МВР търси информация за тези лица
Общо 38 са арестуваните по време на нощната атака на МВР срещу бандата за отвличания. 15 са задържани в София и още 23-ма във Велико Търново, Враца и Монтана при операцията „Наглите”, съобщават колегите от ВеВести. Някои от тях обаче няма да останат зад решетките. Ядрото на бандата е от 6 души, останалите са помагачи, осигурявали квартири, информация, коли. Сред задържаните са известните автокрадци Дебелия и Патицата.
Операцията продължава. “Имаме места, където са държани похитените. В момента текат обиски, претърсвания, изземване на доказателства и на други места”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Той добави, че задържаните софийски автоджамбази с прякори Патицата и Дебелия, са били съпричастни и към престъпната група за отвличания. Дебелия бе задържан на 27 ноември след гонка по софийските улици. Патицата в Банкя на следващия ден.
Според главния прокурор Борис Велчев веществените доказателства, които са събрани към момента са сериозни, за да се твърди, че задържаните са група, която е извършила няколко отвличания през последните две години. В операцията по задържанията министър Цветанов най-сетне пусна и отряда на баретите, които не бяха излизали на истинска акция от години. Участвали са всички групи за задържания – тези на ГДБОП, на СДВР, на националната полиция. Тарашени са над 40 адреса в София, основно в центъра.
Последното отвличане на „Наглите” бе на 22-годишният Румен Гунински. След близо месец плен той беше върнат. Твърди се, че за него е платен откуп от половин милион евро. Преди него бяха отвлечени бизнесменът Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Още в неизвестност е Вене Сотиров, похитен през пролетта на 2009 г.
Засега от МВР отричат  участието на полицаи, като помагачи на бандата за отвличания.
Участниците в бандата са безскрупулни и брутални, някои от тях са с тежки осъдителни присъди, други освободени предсрочно от затвора. МВР ще потърси съдействие от гражданите. Ще бъдат разпространени снимки и фотороботи на задържаните. От полицията разчитат граждани да дадат сведения дали някои от лицата от снимките са наемали къщи в София и около София, както и във Великотърновско. В такива наети къщи са били държани отвлечените.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина